YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR MIYIZ?

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, 21 Eylül’de başlaması planlanan yüz yüze eğitim öncesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sorular yöneltti. Yüz yüze eğitimin bir an önce başlaması gerektiğine inandıklarını belirten Alkan, “Hem salgının geldiği aşama hem de salgına karşı alınan önlemlerdeki eksiklikler, öğretmenleri ve onların gerçek sendikası olan Eğitim Sen’i toplumsal ve tarihi sorumluluklarından kaynaklanan kimi uyarıları yapmak ve kimi sorulara sormak durumunda bırakmaktadır” dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR MIYIZ?
22 Ağustos 2020 Cumartesi 16:01

Faik Alkan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  21 Eylül 2020 tarihinde okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağının açıklanmasının ardından bunun nasıl olacağı veya olması gerektiği ile ilgili bir tartışma başladı ve devam ediyor. Bazı kesimler, bilinçli şekilde, öğretmenler başta olmak üzere eğitim emekçilerinin çalışmadan para kazanmak peşinde olduğu ve bunun içinde okulların açılmasını istemedikleri gibi oldukça yanlış, haksız ve yıpratıcı bir görüşü ısrarla savunuyor.

Eğitim emekçileri öğretmeniyle, memuruyla, yardımcı personeli ile birlikte her koşulda çocuğun üstün yararını gözetir ve yaptıkları işin ürettiği toplumsal faydaya dikkat çekerler. Bu nedenle de yüz yüze eğitimin bir an önce başlaması gerektiğini düşünmektedirler. Ancak hem salgının geldiği aşama hem de salgına karşı alınan önlemlerdeki eksiklikler, öğretmenleri ve onların gerçek sendikası olan Eğitim Sen’i toplumsal ve tarihi sorumluluklarından kaynaklanan kimi uyarıları yapmak ve kimi sorulara sormak durumunda bırakmaktadır.

-24 Ağustos’ta okula çağırılan eğitim çalışanlarına haftalık test yapılacak mı? Yeteri kadar test hazır mı?

-Seyreltilmiş sınıflarda görev yapacak öğretmenler için ek atama kadrosu alındı mı?

-Covid-19 mücadelesi bahanesiyle velilerden toplanan zorunlu paralar konusunda ne yapılmaktadır?

-Seyreltilmiş sınıflar için gerekli olan derslikler ve yeni okul binaları hazır mı ?

-Okullara maske dağıtmak dışında yeni tuvalet, lavabo eklendi mi ?

-Temizlik ve dezenfektan için bütçe ayrılmadığı malum velilere mı bu da yıkılacak ?

-Okullar salgın için alınacak önlemlere fiziki olarak hazır hale getirildi mi?

.-Okul pansiyonları ve kapasiteleri fiziki mesafeye uygun hale getirildi mi?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.