YÜKSEKÖĞRETİM 2017 YILI ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NE

Yükseköğretim Kurulu tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen "Üstün Başarı Ödülleri" kapsamında 'Topluma Hizmet Ödülü'ne layık görülen Anadolu Üniversitesinin ödülünü Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

YÜKSEKÖĞRETİM 2017 YILI ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NE
27 Eylül 2017 Çarşamba 10:42


Bu yıl ilki düzenlenen Yükseköğretim Üstün Başarı Ödülleri kurumsal düzeyde 4 kategoride sahiplerini buldu. Anadolu Üniversitesi, “Topluma Hizmet Ödülü” kategorisinde 2017 yılı Üstün Başarı Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Anadolu Üniversitesi ‘dezavantajlı gruplara ve engellilere yönelik sunulan sistematik hizmetlerin etkisinin yüksek ve sürdürülebilir nitelikte olması ve bu çalışmaların uluslararası ve ulusal düzeyde model niteliği taşıması’ dolayısıyla ödüle layık görülürken, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ödülü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde üniversitelerin 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Tören sonrası açıklama yapan Rektör Gündoğan, Anadolu Üniversitesi olarak özellikle topluma hizmet kategorisinde ödül almanın kendileri için gurur verici olduğunu, Anadolu Üniversitesi’nin doğrudan topluma yönelik somut projelerinin bundan sonra da artarak devam edeceğini ifade etti. Gündoğan, “Bu ödülü, tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz adına alıyorum” dedi.

Üstün Başarı Ödüllerinin kapsamı nedir?


YÖK Üstün Başarı Ödülleri, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki ana başlık altında veriliyor. Bireysel ödüller “Yılın Doktora Tezi Ödülü” olup; fen ve mühendislik bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında 3 doktora tezi için verildi. Kurumsal ödüller ise “Topluma Hizmet Ödülü”, “Uluslararası İşbirliği Ödülü, “Üniversite-Sanayi İşbirliği Ödülü” ve “Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü” olmak üzere 4 kategoride birer adet verildi. Yükseköğretim Kurulu Ödül Yönetmeliği’ne göre, “Topluma Hizmet Ödülü” kategorisinde, başvuru yapılan yıldan bir önceki yılda yükseköğretim kurumlarının tamamlanmış olan topluma hizmet odaklı proje ve benzeri uygulamaları ödüllendiriliyor. Bu kategoride yapılacak başvuruların değerlendirilmesinde, yükseköğretim kurumunun topluma hizmet esaslı yaptığı özgün, yenilikçi, sürdürülebilir ve diğer yükseköğretim kurumları tarafından da örnek alınabilecek uygulamalar dikkate alınıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.