Yeni Yol Okulları Kampüsü hizmete açıldı

Yeni Yol Okulları Kampüsü, 2018-2019 eğitim dönemine kapılarını açtı. Kütahya Yolu 11.kilometrede bulunan kampus anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise bölümleriyle hizmet verecek.

Yeni Yol Okulları Kampüsü hizmete açıldı
09 Eylül 2018 Pazar 21:10

17 bin 100 metrekarelik kapalı alana sahip kampüste 52 derslik, 1 spor salonu,  500 kişilik yemekhane, 5 laboratuar, 3 bilişim teknoloji laboratuarı, iki müzik odası, kütüphane, drama ve satranç salonu,  görsel sanatlar salonu, dans salonları, 11 atölye, 3 yabancı dil sınıfı olmak üzere toplam bin 488 kişilik kontenjanı bulunuyor.  

 Açılışa yoğun ilgi

Yeni Yol Okulları’nın açılış programına Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Yeni Yol Okullarının Kurucu Temsilcileri Mehmet Otan ve Yiğit Şentürk, kamu kurum müdürleri, öğrenci ve velileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Eğitime borçluyuz

Vali Çakacak, açılışta yaptığı konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine iyi eğitim almış gençler sayesinde ulaşılacağını ifade etti.

Eğitimin öneminden bahseden Vali Çakacak,Eğitim olmadan hiçbir şey olmuyor. Her türlü gelişmenin, kalkınmanın temeli eğitimdir. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti Devletini bulunduğu konumdan daha yukarılara çıkma hedefine ulaşmak için çocuklarımıza çok güzel bir eğitim vermek durumundayız.   Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin zenginliklerinden biri de çok genç nüfusa sahip olmamız, bu insan kaynağı ulusların en büyük zenginliğidir. Bu zenginliğimizin ne kadar iyi eğitim verebilirsek geleceğimiz o kadar aydınlık ve güçlü olacak demektir. Ülkemiz sağlıktan eğitime, ulaştırmadan spora her alanda hızla gelişen bir ülke. Biz bu gelişmemizi eğitimimize borçluyuz” dedi.

109 özel okul, 12 bin öğrenci

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise, Eskişehir’de 21 özel öğretim kurumunun 2018-2019 eğitimine dahil olduğunu belirterek, “ Eskişehir 2017-2018 eğitim öğretim yılı başında 88 özel öğretim kurumunda 11 bin 208 öğrenci ile eğitim öğretime başlamışken bugün itibari ile 109 özel okulda 12 bin 547 öğrenciye hizmet verecek şekilde eğitim öğretime hizmet verecek hale gelmiştir.  Önümüzdeki bir haftalık süreçte kayıtların devam ettiği dikkate alınırsa bu sayının artması hepimizin beklentisidir.  Özel öğretim kurumları, resmi öğretim kurumları bu ülkenin çocuklarına hizmet veren kurumlar” ifadelerini kullandı.

Evrensel bilim vurgusu

Eğitimin tanımının değiştiğine dikkat çeken Özen, “Milli Eğitim Bakanlığı paradigmasını gözden geçirerek sadece akademik bilgi, sınav başarıları ve öncelikleri bir kenara bırakarak çağın gerekliliğine uygun  endüstriyel gelişmelere hizmet edecek, ülkesini güzel yarınlara taşıyacak çocukları yetiştirme azminde.  Bizi biz yapan değerlerimizden uzaklaşmadan bunu gerçekleştirmek. Milli ve yerli anlayışa sahip olmadan bu gençler,  birikimlerini ülkesinin hizmetine sunmak yerine beyin göçü sonuçlarına doğru gidebilir.  Çocuklarımızı evrensel bilimin gerekleri ile donatacağız.  Teknolojik çağdaş imkânları sunacağız. Ama gerek eğitimciler gerekse aileler olarak unutmamız gereken en önemli şey,  çocuklarımızı yeteneklerini ortaya koyabilecekleri aktivitelerle donatmak, bizi Türk milleti yapan değerlerimizi de çocuklarımıza aşılayacağız” diye konuştu.

Öğretmen duruşunun ürünü: Yeni Yol

Yeni Yol Eğitim Kurumlarının Kurucu Temsilcisi Mehmet Otan,  “Yeni Yol Okulları bir fizik ve türk dili edebiyatı öğretmeni ile 14-15 yıl öncesine giden bir projesinin sonucudur. Öğretmen duruşunun ürünü Yeni Yol’dur.   Biz her şeyden önce öğretmeniz.  Eğitim anlayışımızı çeşitlendirmemiz gerekiyor, dünya insanı yetiştirmek istiyorsak sadece akademik başarıya odaklanmanın doğru olmadığı ile ilgili birçok veri var elimizde. Çocuklarımızın yeteneklerini de artırmamız gerekiyor. Çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakacağımız önemlidir ancak daha önemlisi dünyayı nasıl çocuklara emanet edeceğimiz daha önemlidir. Bunun bilinciyle sorgulayıcı, araştırmacı yaratıcı nesiller yetiştirmek bu kurumun öncelikli hedefi olacaktır” diye konuştu.

‘Açamazlar’ dediler, açtık

Yeni Yol Okulları Kurucu Temsilci Yiğit Şentürk ise desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti ve şunları kaydetti,  “4 yıl önce planlamaya başladığımız okul inşaatımıza Aralık ayında başladık.   Yapamazlar, kış geldi dediler gece gündüz amansız çalışarak yaptık. ‘Açamazlar’ dediler, bugün tüm dostlarımızla birlikte açıyoruz.  Okulumuzun planlama ve yapım sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.