Velilere yeni sınav sistemi anlatıldı

Tepebaşı Belediyesi ve Kamu Emekçileri Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Eskişehir Şubesi işbirliği ile veliler için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Velilere yeni sınav sistemi anlatıldı
09 Ocak 2018 Salı 15:04


Tepebaşı Belediyesi Aşağısöğütönü Deneyimli Kafe’de düzenlenen eğitim çalışmasında, yeni sınav sistemleri hakkında velilere detaylı bilgiler verildi. Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan tarafından Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek öğrencilerin velilerine verilen eğitimde, sınav sistemi hakkında önemli konular ele alındı.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan eğitim çalışması hakkında yaptığı değerlendirmede, “Bugün ortaokuldan liseye geçiş sınavı, yani LGS sistemi hakkında velilerimize bilgiler vermek için buradayız. Bu tür sınavların geçmişi hakkında bilgi verdik ve tarihsel süreci anlattık. Bu sınav nasıl yapılacak, onunla ilgili velilerimize bilgilendirme yaptık. Gerçekten neden eğitimde bu dönüşüm yaşanıyor ve ne yapmamız gerektiği konusunda da velilerimizi bilgilendirdik. Bu eğitimlerin yararlı olacağını düşünüyorum. Baktığımız zaman velilerin kafasının çok karışık olduğunu görüyoruz. Bir kargaşa ve kaosla karşı karşıyayız. Bu kaosta velilerimize doğru bilgilendirme ve aydınlatma yapıyoruz. Asıl meselenin çocuklar üzerinden olduğunu ve çocuklara fazla yüklenilmemesi gerektiğini vurguladık. Mevcut olan bir sınav gerçekliği var. Bu sınav üzerinden biz değerlendirme yapıyoruz ve Eskişehir’de yüzde 10’luk bir dilimden bahsediyoruz. Bu yüzde 10’luk dilime girebilmek için öğrencilerde kaygının daha da artacağını düşünüyoruz. Bizim amacımız velileri burada bilgilendirerek bu stresi en aza çekmek. Dolayısıyla öğrencilere yararlı olacağını düşünüyoruz" dedi.


LGS Sınav öncesi bilgi alan öğrenci velileri de Tepebaşı Belediyesi ve Eğitim-Sen yetkililerine teşekkürlerini iletti. Alkan, talep geldiği sürece bu eğitimlerin devam edeceğini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.