VALİ ÇELİK LYS SINAVINDA ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sınavına girecek gençlere başarılar dilerken halka da hassasiyet çağrısında bulundu.

VALİ ÇELİK LYS SINAVINDA ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ
08 Haziran 2017 Perşembe 15:19


10-11 ve 17-18 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek sınav öncesi bir mesaj yayınlayan Çelik, "Her sınavın yeni bir başlangıç için fırsat olduğunu asla aklınızdan çıkarmayınız. Bütün çabalarımız gelecekteki hayatınıza yön verecek kazanımlarınızdır. Bu sınavlar öğrenim hayatınız için önemli bir dönüm noktasıdır. İnanıyoruz ki öğrencilerimiz yıllardır hazırlandıkları bu sınavı en güzel şekilde geçerek başarılı olacaktır. Beklentimiz ülkemiz için iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan bir gençliktir. Geleceğimizin teminatı olan sizler, LYS sınavını “hayat sınavı” gibi görmeyiniz. Çünkü hayat sadece LYS sınavını kazanmak olmadığı gibi, sınavı kazanamamakta asla dünyanın sonu değildir. Öğrencilerimizin bu duygu ve düşüncelerle, stresten ve heyecandan uzak bir şekilde sınava girmeleri durumunda bilgi ve birikimlerini en üst düzeyde yansıtacaklarına inanıyorum" diye belirtti.

Mesajında öğretmenler ile anne ve babalara da seslenen Çelik, şunları belirtti:
"Büyük emek verdiğiniz öğrencilerinizle, yorucu bir maratonun sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Bu sınavla; birlikte yorulup heyecanlandığınız, her zaman şefkatle elinizi uzattığınız ve destek olduğunuz öğrencilerinizi geleceklerine yolcu ediyorsunuz. Siz fedakâr öğretmenlerimize; Türkiye’nin dinamik, genç, bilgili, kararlı, azimli ve aydınlık yarınlarının yılmaz neferlerini yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Fedakâr anne ve babalar; sizler de çocuklarınız gibi bütün bir yıl yoruldunuz ve bu heyecanlı sürecin sonuna geldiniz. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin, sınav öncesinde olduğu gibi sınav sonrasında da sonuç ne olursa olsun, her zaman ve hep birlikte gençlerimizin yanındayız."

Eskişehirlilerin gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum

Yapılacak LYS sınavlarına; bu yıl 103 binada, 136’sı engelli olmak üzere toplam 31 bir 711 gencin sınava gireceğini aktaran Vali Azmi Çelik, "Gençlerimiz için bu önemli sınavın; sakin, gürültüden uzak ve huzurlu bir şekilde geçmesi konusunda tüm Eskişehirlilerin gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 2017 yılı Lisans Yerleştirme Sınavlarına girecek tüm yükseköğretim adaylarımıza zihin açıklığı, başarılar ve kolaylıklar diliyorum" diye kaydetti.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.