‘TEKNİK KOLEJ’ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

‘TEKNİK KOLEJ’ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
28 Şubat 2019 Perşembe 10:46

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’nin, Avcı’yı EOSB faaliyetleri hakkında bilgilendirdiği ziyarette; Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, EOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyeleri Hamza Tınas ve Yavuz Ayva da yer aldı.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyetleri ve projeleri hakkında Avcı’ya bilgi veren Küpeli “MEGEM Endüstriyel Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Hizmetlerini kurarak sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılıyoruz. MEGEM; CNC Eğitim Merkezi, Otomasyon ve Robotik Eğitim Merkezi, Kaynak Teknolojileri Eğitim Merkezi ve CMM Destekli Kalite Kontrol Merkezi konularında eğitim verme kabiliyetine sahip merkezde ayrıca Tahribatlı, Tahribatsız Metal Laboratuvarı, CMM Ölçüm Laboratuvarı da mevcut. Kurslarımızı tamamlayan öğrencilerimizin işe yerleştirilmesi konusunda elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Küpeli 2019-2020 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlaması hedeflenen ‘Teknik Kolej’ hakkında da Prof. Dr. Avcı’ya şu bilgileri aktardı: “Nitelikli insan gücünü karşılamak için ‘Teknik Kolej’ projesini hayata geçiriyoruz. Okulumuz başlangıçta 2 bölümle eğitime başlayacak ve sonrasında 6 bölüm açmayı hedefliyoruz. Bölümleri Eskişehir sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücüne göre belirleyeceğiz.”

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyetlerini ilgi ile dinleyen Avcı, Yaşam Parkı projesinin örnek bir proje olduğunu belirtti. Eskişehir’in 2019 Eğitim Başkenti olmasının önemine dikkat çekerek, eğitimini önemine vurgu yapan Avcı “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi eğitim için önemli projelere imza atıyor. MEGEM ile sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılıyor. Teknik Kolej ile de karşılamaya devam edecek. Eski Milli Eğitim Bakanı olarak hayata geçirilecek Teknik Lise projesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hükümet olarak mesleki eğitime çok önem veriyoruz ve böyle projeleri sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu. Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi’ni ve Teknik Kolej’in inşa edileceği araziyi de gezen Avcı, MEGEM Mekanik Test Merkezi’nin TÜRKAK tarafından akreditasyon sürecinde gerekli desteği sağlayacağını belirtti. Avcı, MEGEM’de CMM Kalite Kontrol ve CNC eğitimi alan kursiyerlerle sohbet ederek şu şekilde konuştu: “Burada almış olduğunuz eğitim çok önemli. Sanayi sizler gibi nitelikli insan gücüne her zaman ihtiyaç duyuyor. Sizlere her zaman ihtiyacımız var. Burada aldığınız eğitim neticesinde kolaylıkla işe gireceğinizi biliyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.