TASARRUF GEÇİLMEYEN KÖPRÜDEN YAPILIR

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, meslek lisesi öğretmenlerinin sorunlarını dile getirdi.

TASARRUF GEÇİLMEYEN KÖPRÜDEN YAPILIR
29 Mart 2020 Pazar 16:44

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un göreve geldiğinde meslek liselerine önem vereceği yönünde açıklama yaptığını hatırlatan Alkan, “korona virüsü ile mücadele edilirken meslek liselerinin maske kolonya üretimi ile sözüm ona gurur duyulurken, açıklanan ek ders ile ilgili yazıda meslek lisesi öğretmenlerini nasıl üvey evlat görüldüğünün bir ispatıdır. Bu durum meslek lisesi öğretmenleri haftalık 20 saate kadar ücret kaybına uğradığının göstergesidir.

OKULLARDA HUZURUN KAÇMASINA SEBEP OLUR

Bakan Ziya Selçuk'a seslenen Alkan, “Meslek lisesi teknik  öğretmenlerinin bakım onarım planlama ve işletmelerde beceri eğitimi ücreti kesilemez. Bu öğretmenler arasında ikilik yaratır. Okullarda huzurun kaçmasına neden olur” dedi.

TASARRUF GEÇİLMEYEN KÖPRÜDEN OLUR

Öğretmen maaşlerından tasarruf yapılamayacağını belirten Alkan şöyle konuştu:

Öğretmenlerin maaşından ek dersinden tasarruf olmaz. Tasarruf geçilmeyen köprülerin  garantisinden olur, tasarruf kamu ihalelerinin ertelenmesi ile olur.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.