Seyitgazi'de ''Stem''uygulamasının ilk sergisi Kırka'da açıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, Seyitgazi ilçesinde eğitiminin niteliğinin arttırılması konusunda başlatılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Seyitgazi'de ''Stem''uygulamasının ilk sergisi Kırka'da açıldı
08 Haziran 2017 Perşembe 15:15


Seyitgazi ilçesindeki okullarda görev yapan 49 sınıf, fen bilimleri ve matematik öğretmenine, yapılandırmacı, proje tabanlı öğrenme adına Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Eğitim Fakültesi konferans salonunda ve uygulama laboratuvarında başlayan ''STEM'' uygulaması destekli BAP projesi kapsamındaki eğitiminden sonraki ilk sergi Kırka Atatürk İlkokulunun ev sahipliğinde gerçekleşti.

''STEM'' uygulaması hakkında bilgi veren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Şengül Anagün; ''Eğitim alan öğretmenlerimiz okullarda çok üst düzeyde akademik bilgilere sahip oluyorlar; ama uluslararası sınavlarda başarı sağlayamıyorlar.Bunun gerekçesi öğrendiklerini günlük yaşama uyarlamada sıkıntı yaşıyorlar. ''STEM'' eğitimi ile bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz'' diye belirtti.

Sergiye Katılan Seyitgazi Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu; ''Gerçekten başarılı bir güzel bir uygulama öğretmenlerimiz aldıkları eğitimle başarılı olduklarını inanıyorum. Öğrencilerimizin hazırladıkları projelerde çok güzel olmuş herkesi çalışmalarından dolayı kutluyorum''diye belirtti.

Proje Sergisine; Seyitgazi Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu,Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Şengül Anagün,Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldılar.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.