“Sen de bir pati sev” Kayseri ve Nevşehir’deydi

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak üzere ‘Sen de Bir Pati Sev’ projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

“Sen de bir pati sev” Kayseri ve Nevşehir’deydi
16 Ekim 2017 Pazartesi 14:43

Bugüne kadar Eskişehir çapında binlerce öğrenciye ulaşarak eğitim çalışması yürüten Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi şehirlerden gelen davetleri de kabul ederek eğitim faaliyetleri gerçekleştirmişti. Veteriner İşleri Müdürlüğü son olarak Kayseri ve Nevşehir’de toplam 200’e yakın öğrenci ile eğitim kurumlarında eğitim çalışması yaptı.

Doğal Yaşam Merkezi’nde görevli personeller projeyi anlatmak üzere ilk olarak Kayseri’de bulunan Yeni Dünya Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde sunum yaptı. Burada konuşan belediye personeli Canan Aktaş, “Bu projede amacımız; sokak hayvanlarına nasıl davranmalıyız ve onlardan nasıl korunmalıyız konularını çocuklarımıza anlatmak. Eskişehir’de başlattığımız bu proje şehir dışından da oldukça yoğun ilgi gördü. Başta Ankara, İzmir, Kocaeli gibi illerde eğitim verdik. Bu günde Kayseri’deyiz çocuklara sevgiyi, paylaşmayı ve sorumluluk duygusunu aşılamak istiyoruz. Dışarıda bir hayvan gördüklerinde korkmamalarını ve onlara nasıl davranılması gerektiğini anlatıyoruz. Biz okulları canlı hayvanlarla geziyoruz. Minik çocuklarımızın hayvanları yakından tanımasını istiyoruz” dedi.

Veteriner Hekim Hamit Can Köse ise Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde yapılan aşılama, kısırlaştırma ve sahiplendirme çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Yeni Dünya Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Şükriye Yenidünya ise “Bizim çocuklarımız 25-66 ay yaş arasında bulunuyor. Çocuklarımızın birebir dokunarak ve yaşayarak hayvanları sevmesini istedik. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nin bu çalışmalarını basından takip ediyoruz. Biz de çocuklarımıza Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin projesi ile hayvanları tanıtmak ve çocuklara sevdirmek istedik. Çocuklarımız çok güzel vakit geçirdi” ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediyesi ekipleri daha sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın-Mehmet Dirikoç Anaokulu’nda “Sen de bir Pati Sev” projesi kapsamında sunum yaptı. Anaokulu Müdürü Fatih Akpınar yaptığı değerlendirmede ”Tepebaşı Belediyesinin bu projesini çok beğendik. Sevgi her şeyin ilacıdır ve biz de burada minik çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak istedik Tepebaşı Belediyesi’ne bu konuda çok teşekkür ediyorum. Sevginin olmadığı bir dünyada kimseye yer yok. Bugün hayvanı sevmeyen yarın insanı da sevmeyecek, doğayı sevmeyen kimseyi sevmeyecek.  Tepebaşı Belediyesi’ne buraya kadar geldikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

HAYVAN SEVGİSİ AŞILANIYOR

Tepebaşı Belediyesi ekipleri tarafından çocuklara yönelik düzenlenen eğitim çalışmaları kapsamında çocuklara sokak hayvanları ve evcil hayvanların bakımı ile ilgili temel bilgilerden oluşan sunumlar da yapılıyor. Çocukların konuyu pekiştirmesini kolaylaştırmak amacıyla Doğal Yaşam Merkezi’nden götürülen kedi, köpek ve tavşanlar çocuklardan yoğun ilgi görürken eğitim sonrası minik öğrencilere çeşitli hediyeler ve teşekkür belgesi de takdim ediliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.