Sadettin Saran ESOGÜ'de

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü ve ESOGÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yol Gösteren Üniversite Sohbetleri' etkinliği kapsamında ESOGÜ öğrencileriyle buluştu.

Sadettin Saran ESOGÜ'de
27 Aralık 2017 Çarşamba 15:52


Etkinliğin açılışında konuşan ESOGÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Betül Yaşar, gençlere sunulacak imkanların ülkemizin geleceği için bir yatırım olduğunu belirtirken, Sadettin Saran’ın tecrübelerini paylaşacağı etkinliğin kendileri için yol gösterici nitelikte olduğunu ifade etti.

Açılışın ardından 'Yol Gösteren Üniversite Sohbetleri' etkinliği Başak Koç, Barış Ertül ve Orkun Yazgan’ın konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşen 'Radyo Spor Saran Medya Paneli' ile devam etti. Panelin ardından kürsüye gelen ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, sözlerine İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümünü anarak başladı. Zor olanı başarmış, hayli yol almış rol modellerin henüz yolun başında olan gençlere anlatacakları çok şeyleri olduğuna inandığını belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, bu nedenle üniversite olarak Sadettin Saran ve ekibini ağırladıklarını kaydetti. Zor zamanlar geçirse de ülkemizin enerjiden çevreye ve tarıma kadar pek çok alanda çeşitli vizyonlar ortaya koyduğunu kaydeden Prof. Dr. Hasan Gönen, dolayısıyla bugünün öğrencilerinin bugün üretilen politikaların ve geliştirilen vizyonların çerçevesi içerisinde meslek hayatlarında yer bulacaklarını söyledi. Sadettin Saran’ın mühendislik eğitimi görmekle birlikte, yetenekleri doğrultusunda farklı seçimler yapmış birisi olduğunu ancak her koşulda ülkesini tercih etmiş çok iyi bir rol model olduğunu belirten Gönen, bu nedenle onun ESOGÜ öğrencilerine anlatacağı çok kıymetli prensipleri ve fikirleri olduğuna inandığını söyledi.


Etkinliğin son bölümünde ESOGÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Figen Çalışkan’ın Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile yaptığı söyleşi yer aldı. Gençleri sevdiğini belirten Sadettin Saran, üniversiteleri ziyaret etmesinin temel sebebinin "Ben yaptım sizler de yapabilirsiniz" demek olduğunu ifade etti. Yurt dışında spor bursuyla okurken zorluklar çektiğini, bazen karamsarlığa da kapıldığını belirten Saran, bu koşullar altında bile hep hayal kurduğunu ve bunun kendisini ayakta tuttuğunu söyledi. Sadettin Saran sporculuğun kendisine kazandırdığı zaman yönetimi ve disiplinin iş hayatında çok faydasını gördüğünü vurguladı. İşe eleman alırken sadece ders başarısına değil kendini geliştirme ve toplum adına yapılan çalışmalara da dikkat ettiğini belirten Saran, takımdaşlık, sinerji üretme ve liyakate de önem verdiğini ifade etti. Etkinlik Sadettin Saran’ın gençlerden gelen soruları cevaplandırdığı bölümle sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.