SABİHA GÖKÇEN MTAL’DE PISA’YA KATILACAK ÖĞRENCİLERE HIZLI OKUMA KURSU

Türkiye’yi PISA 2018 uygulamasında Türkiye’yi temsil edecek olan Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Anlayarak Hızlı Okuma” kursu düzenlendi. 2 gün devam eden kurs Eğitimci- Yazar Gülseren ŞENYÜZLÜ tarafından verildi.

SABİHA GÖKÇEN MTAL’DE PISA’YA KATILACAK ÖĞRENCİLERE  HIZLI OKUMA KURSU
17 Nisan 2018 Salı 11:30

Üçer yıllık dönemler halinde OECD üyesi ve diğer ülkelerde uygulanan 15 yaş grubundaki öğrencilerin matematik, fen ve okuma becerileri alanlarında okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri yaşamda kullanabilme yeteneğini ölçmeye yönelik bir araştırma olan PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) bu yıl Türkiye’de 189 okulda gerçekleştirilecek. Uygulamanın yapılacağı okullardan bir olan Eskişehir Sabiha GÖKÇEN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde PISA araştırmasına katılacak 42  öğrenciye verilen eğitimde okurken zamanın etkin ve verimli kullanılması için göz alıştırmaları ile blok okuma ve bütünü görme çalışmaları yaptırıldı. Yaptırılan uygulama ile öğrencilerin algılamalarının artacağı ve üç kat daha fazla hızlı okuyabilecekleri belirtildi.

Okul Müdürü Dr. S.Sırrı KABADAYI, PISA uygulamasına katılacak öğrencilere verdiği eğitimden dolayı Eğitimci-Yazar Gülseren ŞENYÜZLÜ’ye teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.