OSYBIRD İLK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) destekleriyle, ESOGÜ takımı “Team Dorlion”, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslararası İnsansız Hava Aracı Türkiye Yarışması’na katılacak.

OSYBIRD İLK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ
18 Mayıs 2017 Perşembe 12:50

Yarışmada ESOGÜ’yü temsil edecek olan “OsyBird” isimli sabit kanatlı insansız hava aracı (İHA) ESOGÜ imkanlarıyla tasarlanarak üretildi. Ve ilk uçuşunu ESOGÜ semalarında 16 Mayıs 2017 tarihinde başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Aynı zamanda “OsyBird” için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden kuyruk numarası alındı ve aracın uçuşu tescillendi.

Team Dorlion, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen Uluslararası İnsansız Hava Aracı Türkiye Yarışması sonrasında, yurt dışında yapılacak olan yarışmalara da ESOGÜ’yü temsilen katılacak ve üniversitenin bu alandaki gelişimine katkı sağlayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.