OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Selçuk, "31 Ağustos tarihinde okulları uzaktan eğitimle açacaklarını belirtti. “21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlamasına karar verdik" diye konuştu.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
12 Ağustos 2020 Çarşamba 21:10

Bilim Kurulu toplantısında okulların açılmasına ilişkin son durumun görüşüldü. Toplantı sonrası açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “31 Ağustos tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlamasına karar verdik” dedi.

Maske tedariğinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacağını belirten Selçuk, uygulamaların denetlenmesi için 2 bin denetmenin şu anda sahada ve okullardalar ve her okulu gözden geçirdiğini söyledi.

*Bilim Kurulu’nun tavsiye kararının 21 Eylül’den sonra yüz yüze eğitimin başlaması yönünde olduğunu belirten Bakan Selçuk, “Biz aşamalı ve seyreltilmiş derken, aslında belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından ve derslerin, konuların seyreltilmesi yani aynı saat ve süre içerisinde değil de belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle işlenmesini kastediyoruz. Seyreltilme sonucunda oluşan açık uzaktan eğitimle, EBA’yla giderilecek” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.