Okula turnike geldi veli isyanda!

Milli Zafer İlkokulu’nda giriş kartı için velilerden istenen para tepki çekti.

Okula turnike geldi veli isyanda!
03 Ekim 2018 Çarşamba 10:09

Eskişehir’de Milli Zafer İlkokulu’nda, okula giriş kartı ve turnike uygulaması başlatıldı. Okulun giriş kapısına yerleştirilen turnikelerden giriş kartı için velilerden kişi başına 20 TL istendi.İstenen ücrete bazı veliler isyan etti. Kişi başı istenen ücret her ne kadar düşük gibi görünse de sadece kart için toplanacak para yaklaşık 1500 öğrencisi olan okulda 30 bin lirayı bulacak.

Öte yandan okulun ailelerden istediği paranın bununla da sınırlı olmadığını belirten bazı veliler kayıt döneminde ve sonrasında temizlik giderleri için istenen aidat parasına da tepki göstererek;  “Sözde ‘parasız’ olan eğitimin yükü her yıl olduğu gibi bu yıl da velinin sırtında.  Okula ödediğimiz para kayıtla başlıyor, eğitim yılı bitene kadar devam ediyor” dedi.

Okulda, bağış adı altında toplanan parayı ödemeyen velilere ise baskı yapıldığı iddialar arasında.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Milli Zafer Veli - 5 yıl önce
Milli Zafer ilkokuku Velisi olarak bu sistrmden son derece memnum..üstelik belli saatler dışında turnike sistemi işleyeceğini söylediler ve zorunlu tutmadılar .Bir veli olarakta içeriye bir çocuğun yakını olduğunu söyleyerek giren ve çocuklarımıza yaklaşmak isteyen ard niyetli insanlardan çocuklarımız korunuyor .1500 velinin bütün ailesini güvenlik tanıyamaz .Veli olup olmadığını ayrıştıran en güzel sistem olacak inşAllah bütün okullar bu sisteme geçer ..Yakıt elektrik ve su dışında ilkokulların diğer gidetlerinin biz veliler tarafından karşılandığını araştırmamız sonucunda öğrendik .Bu kart satışı zorunlu olmadığı için şahsım adına ben para vermeden bir başkasının bağışı ile kart Sahibi olmak istemem ..lütfen yazılarınızı araştırma yapmadan yazmayın .bunu araştırdığınıza göre sebebini ve sorguladığınız konularıda demekki araştırabilirsiniz .Biz veliler çok memnun kalmakla beraber bütün okulların bu sisteme aynen bu şekilde geçmelerini gönülden isteriz çünkü bsşka okullardada çocuklarımız bu şekilde güvende olmalarını istiyoruz .