Öğretmenlere en büyük mükafatı yetiştirdiği öğrencileri verecek

Türk Eğitim Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Haydar Urfalı, Öğretmenler Günü'nda öğretmenlerin gerek ekonomik gerek mesleki sorunları nedeniyle 24 Kasım’ı buruk kutladığını söyledi. Urfalı, "Ay sonunu zor getiren, cebindeki son kurşun bile hesabını yapan, borç içinde yaşayan, emekli olmayı bile geliri azalacağı için düşünmeyen öğretmenlerimiz, bu mesleğin toplumda saygın bir konumda olduğuna da inanmamaktadır."

Öğretmenlere en büyük mükafatı yetiştirdiği öğrencileri verecek
24 Kasım 2017 Cuma 09:58

Öğretmenler Günü'nü buruk bir şekilde karşıladıklarını belirten Haydar Urfalı şu açıklamaları yaptı: "Yine bir günlük methiye yarışı izleyecek öğretmenler! Öğretmenlik üzerine yine nutuklar atılacak, yine şiirler okunacak, yine güzel, süslü, övgü dolu sözler sarf edilecek, yine imkansızlık denilecek, yine “gönül isterdi ki …” ile başlayan cümleler kurulacak. Öğretmenlerden oluşan heyetler kaymakamları, valileri, bakanı, başbakanı ve cumhurbaşkanını ziyaret edecek bir ritüel olarak. Öğretmenlerin hazırladığı programlar uygulanacak okullarda, ilçelerde ve illerde. Yine kendimiz söyleyip kendimiz dinleyeceğiz. Sevinç ve mutluluklarımızı bahçemizin çiçekleri olan öğrencilerimize yansıtacak hüznümüzü ve kederimizi yine içimize akıtacağız öğretmenler olarak.

Bir Öğretmenler Günü daha gelip böylece geçecek mesleki beklentilerimizi, umutlarımızı ise başka bahara taşıyacağız hep birlikte.

Öğretmenlere en büyük mükafatı ise, kalbine dokunarak yetiştirdiği öğrencileri verecektir yıllar sonra, vatan, devlet ve millet sevdasının yüreğine nakşedildiğini hayatında gösteren ehliyet ve liyakat sahibi bireyler olmakla.

Her şeye rağmen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Baş Öğretmenliğini kabul ettiği tarih olan 24 Kasım 1928 tarihine ithafen 1982 yılından beri kutlanan 24 Kasım Öğretmeler Gününün gül bahçemizin bahçıvanları olan tüm öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına beklediklerini ve umduklarını getirmesi dileklerimizle kutluyoruz.

Öğretmenlerimiz gerek ekonomik gerek mesleki sorunları nedeniyle 24 Kasım’ı buruk kutlamaktadır. Ay sonunu zor getiren, cebindeki son kurşun bile hesabını yapan, borç içinde yaşayan, emekli olmayı bile geliri azalacağı için düşünmeyen öğretmenlerimiz, bu mesleğin toplumda saygın bir konumda olduğuna da inanmamaktadır. Atatürk dönemini en itibarlı dönem olarak niteleyen öğretmenlerimiz, iş güvencelerinin tehdit altında olduğunu düşünmektedir. Mesleki sorunların psikolojik olarak etkilediği öğretmenlerimiz, mesleki sorunlarla da boğuşmaktadır. Öğretmenler son dönemde hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan bazı uygulamalara da karşı çıkmaktadır. Sözleşmeli ve mülakatla öğretmen alımından, proje okullarında 8 yılını dolduran öğretmenlerin zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulmasına, performans sisteminden, rotasyon uygulamasına kadar birçok konuya öğretmenlerimiz tepkilidir.

Öğretmenlerin onlarca problemi olduğu hepimizin malumudur ancak şu an en büyük problem mesleğin itibar kaybına uğratılmış olduğudur. Birçok problem söz konusu itibar kaybına bağlı olarak yaşanmaktadır. Gerek MEB gerekse tüm kurumlar bu milli problem konusunda ortak davranmalıdır. Çünkü eğitim öğretimin en önemli enstrümanı olan öğretmenin eski itibarlı günlerine ulaşması, bir memleket meselesi olarak görülmelidir. Bu çözülmeden hiç bir eğitim sistemi bir anlam ifade etmeyecektir.

Bu öğretmenler günü bir tevafuk olarak Cuma günü kutlanacaktır. Mesela Diyanet İşleri Başkanlığının 24 Kasım'da Yüce Dinimizde, milli kültürümüzde öğretmenlik mesleği konusunu işlemesi, itibar kaybının ülke geleceğiyle ilgili olduğunu vurgulaması yakışan bir tavır olacaktır.

Öğretmenin itibar kaybının yanı sıra, sözleşmeli ve mülakatlı sistem, öğretmenin eğitim sisteminde kararlarda etkisi, liyakat ve kabiliyete bağlı, sağlam bir yönetici atama sistemi, aile birliği gibi problemler ile tüm ekonomik sosyal sıkıntılar bu 24 Kasım'da tartışılabilmelidir.

    Öğretmenlerin en çok ihtiyaç duyduğu şey moral ve motivasyondur. Her düzeydeki yetkililer bunun farkında ve bilincinde olmalıdır. İzlenen yanlış politikalar ile ortaya çıkan uygulamaların ve sendika görünümlü bir satış örgütüne teslim edilen eğitim sistemine verdiği hasarlar ortadadır. Bunların sonucunda öğretmenlik huzuru kalmayan ve huzur arayan bir meslek grubu haline getirilmiştir.

Her şeye rağmen fedalarca görev yapan elleri öpülesi tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz. Baş Öğretmenimiz gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göçmüş tüm öğretmenlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.