“Öğretmenler , insanca yaşam seviyesinin yanına bile yaklaşmamaktadır”

Eğitim Sen Şube Sekreteri Kemal Koçak, bugün başlayan 2019- 2020 eğitim öğretim döneminin çok sayıda sorun eşliğinde başladığını söyledi.

“Öğretmenler , insanca yaşam seviyesinin yanına bile yaklaşmamaktadır”
08 Eylül 2019 Pazar 14:44

Eğitimin niteliğinde yıllar içinde gerileme yaşandığına dikkat çeken Kemal Koçak, “Eğitimde yaşanan ticarileşme ve dinselleşme uygulamaları, okulların fiziki alt yapı ve donanım eksiklikleri, kalabalık sınıflar, ikili öğretim, taşımalı eğitim,  çocukların dini cemaat ve vakıfların kreşlerine ve yurtlarına yönlendirilmesi, öğretmenlerin mesleki gelişimine yönelik piyasacı müdahaleler, çocukların barınmak zorunda bırakıldıkları yurtlarda taciz ce istismara uğraması, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik ve ücretli öğretmenlik uygulamasının sürmesi, ataması yapılmayan öğretmenler sorunu ve bunun gibi çok sayıda sorun eğitim sisteminin belli başlı sorunları olarak devam etmektedir” dedi.

2019 LGS verilerine bakıldığında okulların yüzde 56’sının imam hatipler ve meslek liselerinden oluştuğunu ifade eden Koçak,

“Eğitim emekçilerinin gerek çalışma gerekse yaşam koşulları açısından her geçen yıl, bir önceki yılı mumla aramaktadır. Öğretmenlerin, hizmetli ve memurların aldıkları maaşlar, yapılan işin önemi ve niteliği açısından bakıldığında, insanca yaşam seviyesinin yanına bile yaklaşmamaktadır” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.