Öğrenciler'den 'Bölünme eylemi: Üniversiteler bir bütündür bölünemez

Anadolu Üniversitesi’nin ikiye bölüneceği açıklamalarına tepki gösteren üniversite öğrencileri, “Üniversite bir bütündür bölünemez” sloganları atarak karara tepki gösterdiler.

Öğrenciler'den 'Bölünme eylemi: Üniversiteler bir bütündür bölünemez
26 Nisan 2018 Perşembe 14:51

Geçtiğimiz gün yapılan açıklamayla Anadolu Üniversitesi’nin ikiye bölüneceği ve bazı fakültelerin Eskişehir teknik Üniversitesi’ne aktarılacağı duyurulmuştu.

Söz konusu karara tepki gösteren üniversite öğrencileri Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü önünde toplanarak açıklama yaptı.

‘Üniversite bir bütündür bölünemez’ sloganları atan öğrenciler adına açıklama yapan Doğan Can Aras, “Bu kadar köklü bir üniversiteyi bölerek niteliksiz bir üniversite kurmak istiyorlar. Bu tasarı Meclis’ten geçer, kampüsten geçmez. Üniversiteyi bölüp parçalayıp ele geçirmeyi planlıyorlar. Saray’ın bu tartışmasız kararına karşı, üniversite öğrencileri olarak üniversitelerle ilgili söz ve kararın bize ait olduğunu dile getiriyoruz. Üniversite öğrencileri olarak bu talana, bölmeye ve parçalamaya karşı üniversitelerimize sahip çıkıyor, tüm gençleri de üniversitelerimizin geleceği için sürdüreceğimiz bu mücadelede beraber olmaya çağırıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.