MY OKULLARI ESKİŞEHİR KAMPUSU AÇILDI

Özel Murat Yıldırım Eğitim Kurumları Eskişehir Kampüsü törenle açıldı.

MY OKULLARI ESKİŞEHİR KAMPUSU AÇILDI
03 Mayıs 2018 Perşembe 13:09

Açılışa; Vali Özdemir Çakacak, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, Özel Murat Yıldırım Eğitim Kurumları sahibi 22. 23 ve 24’ncü Dönem Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, 24. ve 25. Dönem Eskişehir Milletvekili Salih Koca, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve çok sayıda davetli katıldı.

VELİLERİN GÖZÜ ARKADA KALMASIN

MY Okulları Kurucusu Murat Yıldırım açılışta yaptığı konuşmasında, “MY, milli değerlere sahip, vatanına hizmet edecek bir neslin yetiştirilmesi için bu okulları devreye soktuk. Bize emanet edilen yavrularımızın ailelerinin de rahat etmesi onların gözlerinin arkada kalmaması için güvenli, emniyetli ve disiplinli bir okul vasfını sağladık. Bizim eğitim sistemimizde herkes eşit, herkes adaletli ve herkesin eğitime katkı sunabilecek, kendisini ifade edebilecek bir yapının oluşturulmasını istiyoruz. Çocuklarımızın ahlaki değerlerini, bu ahlaki değerlerle kendisini ifade edecek bir ortamı eğitim ve kültür, sanatın, sporun en iyi şekilde sağlanması için çabalıyoruz. Yurt dışı eğitimlerin alınabileceği, Önder Temel Lisesi ile birleştirerek gerçekten iyi bir İngilizce eğitimi alan kurumla birleşerek, Anadolu Lisemizin ve Fen Lisemizin Eskişehir’e hizmet etmesini istiyoruz. Esas temel amacımız budur. Öğretmenlerimize ve kurucu ortağım Süleyman Reyhan’a teşekkür ediyorum. Biz franchising vermiyoruz. Her yere ortaklık veriyoruz. Bunun sebebi de eğitimden anlayan ortaklarla biz burada sahiplenmesi, üstlenmesi ve kendi evi gibi görmesi açısından yapıyoruz” dedi.

GERÇEK BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ


Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım da, “Murat Yıldırım’ı dinledik. Gerçekten bir başarı öyküsü, gurur duyduk. Bir öğretmen olması, bir öğretmenin bu kurumları açması ve buna devam etmesi, eğitimden gelen birisi olarak beni çok mutlu etti. Eğitimi, eğitimciler yaparsa çok daha anlamlı çok daha güzel olur diye düşünüyorum. Bizim geleceğimiz eğitimdir” dedi.

YENİLİKLERDE ÖNCÜYÜZ

Eskişehir’in birçok konuda marka bir şehir olduğunu söyleyen Vali Çakacak, “Eskişehir’imiz 151 bin civarındaki yükseköğretim öncesi ile iki üniversitesindeki 64 bin üzerindeki yükseköğretim öğrencisi ile yine 1 milyon 200 bin civarında açık öğretim fakültesi öğrencisi ile eğitimin her alanında var olan ve yenilikleriyle öncü bir ilimizdir. Eğitim camiamıza yeni bir renk katan, var olan kaliteyi çıtayı daha da yukarılara çıkaracağına inandığımız yeni bir eğitim yuvamızın açılması hepimizi mutlu ediyor. Çünkü bizler biliyoruz ki ekonomik, sosyal ve kültürel her türlü kalkınmanın temeli eğitimdir” dedi. 

EĞİTİMDE KALİTE ARTTI

Son yıllarda genel bütçeden eğitime ayrılan payın devamlı arttırıldığını belirten Vali Çakacak, bunun ülke olarak eğitime büyük önem verildiğinin göstergesi olduğunu ifade etti. Özel sektör temsilcilerinin eğitim kalitesinin arttırılmasına yönelik yaptığı çalışmalardan bahseden Vali Çakacak, özel eğitim kurumlarının açılmasıyla birlikte eğitimdeki kalitenin daha çok arttığını belirtti. Eskişehir’deki artan eğitim kalitesinden de bahseden Vali Çakacak, devlet bütçesinden ayrılan payın her geçen gün arttırılması nedeniyle, sahip olunan derslik sayısının Türkiye ortalamasının üstünde yer aldığını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.