MUSTAFA KEMAL İLKOKULUNDA VELİLER İSYAN ETTİ

Anadolu Üniversitesinin içerisinde yer alan Mustafa Kemal İlkokulu ve Ortaokulunda deneme sınavı için toplana paralar velileri isyan ettirdi.

MUSTAFA KEMAL İLKOKULUNDA VELİLER İSYAN ETTİ
20 Mayıs 2019 Pazartesi 11:03

Anadolu Üniversitesinin içerisinde yer alan Mustafa Kemal İlkokulu ve Ortaokulunda deneme sınavı için toplana paralar velileri isyan ettirdi. Ödenen ücretler karşılığında ise velilere verilmesi zorunluyken, makbuz verilmediği iddia edildi.   

Mustafa Kemal İlkokulunda deneme sınavına giren öğrencilerden 10 TL ile 35 TL arasında ücret istenmesi okul yönetimi ile velileri karşı karşıya getirdi.  Okuldaki deneme sınavları ilköğretim 3’üncü sınıftan başlayarak 8’inci sınıfa kadar devam ediyor. Altı sınıfın toplamı ile yaklaşık 650’ye yakın öğrencisi olan okulda; 3 ve 4’üncü sınıflardan 2 deneme sınavı için öğrenci başına 10’ar lira para toplanıyor. Bu rakam 5 ve 6’ıncı sınıflarda 3’er deneme sınavı için öğrenci başı 25 lira olurken, 7 ve 8’inci sınıflarda 4’er deneme sınavı için 35 liraya yükseliyor.  

Ücreti çok bulan bazı velilerin itirazı üzerine ise 3 ve4’üncü sınıf öğrencilerine yapılan deneme sınavı kaldırılıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Omer sanli - 5 yıl önce
Bende 5. Sınıf velisiyim .Belirtildigi sekilde bizden ortak sınavlar için herhangi bir ücret talebinde bulunulmadı.