MÜFREDAT EĞİTİMİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMİYOR

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Haydar Urfalı, 2017-2018 eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu. Urfalı, müfredatın eğitimin ihtiyaçlarına cevap vermediğini söyledi.

MÜFREDAT EĞİTİMİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMİYOR
18 Eylül 2017 Pazartesi 12:33

Türkiye genelinde yaklaşık 18 Milyon öğrenci, 36 Milyon veli ve 1 Milyon eğitim çalışanın, Eskişehir genelinde yaklaşık 135 Bin öğrenci, 270 Bin veli ve 11 Bin eğitim çalışanın görev aldığı 2017-2018 eğitim-öğretim yılı bugün başladı.


Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Haydar Urfalı da, yeni eğitim öğretim yılında kronik hale gelen sorunlarla açıldığını söyledi. Başta öğretmen ve öğrencilerin moral bozukluğu içerisinde yeni döneme başladığına dikkat çeken Urfalı, Halbuki; eğitim-öğretim yüksek moral ve motivasyon gerektiren bir süreçtir. Bunu sağlayacak olanlar ise, en başta Siyasi İktidar Yetkilileri olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Bürokratları, İktidarın Yerel Temsilcileri, İl –İlçe Milli Eğitim Yetkilileri ve Okul Yöneticileridir. Milli Eğitim Bakanlığının yanlış uygulamaları sonucu eğitim sistemimizin sorunları her yıl üst üste birikerek adeta dağ haline gelmiştir. Değişen Milli Eğitim Bakanlarıyla birlikte eğitim sistemimizde kısa zaman aralıklarında köklü değişiklikler yeterince konuşulup tartışılmadan alelacele yapılmaktadır. Her Milli Eğitim Bakanı ayrıldığında ise geride bir enkaz kalmaktadır.” dedi.


Müfredatın eğitimin ihtiyaçlarına cevap veremeyecek bir müfredat olduğuna değinen Urfalı, “Tek taraflı, “ben bilirim” anlayışla hazırlanan, ideolojik unsurların ağırlıklı olduğu bu müfredatın eğitimimize kalite getirmesi, nitelikli eğitimin önünü açması, dünya ülkeleri ile rekabet edecek noktaya getirmesi ham hayaldir. Öncelikle müfredatta Atatürk ile ilgili konuların azaltılmış olması, bizim için en büyük eksikliktir. Bakan Yılmaz, ‘Atatürk ile ilgili kazanılması, öğrenilmesi gerekirken çıkarılan hiçbir konu yoktur’ dese de geçmiş müfredat ile karşılaştırıldığında daraltılan çok husus olduğunu görebiliyoruz. Hayat bilgisinden, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük hatta Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine kadar birçok derste Atatürk ile ilgili konularda daraltmalar yapılması biz eğitimcileri hayal kırıklığına uğratmıştır. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine, müzik dersinden, biyoloji dersine kadar çok eleştirilen bir müfredatla karşı karşıyayız. Son karikatür krizi de ders kitaplarının içeriğini bir kez daha tartışmalı hale getirmiştir. Ne yazık ki burada da sorumluluğu bir Allah’ın kulu almamıştır.” açıklamalarında bulundu.


Yeni dönem için sendika olarak taleplerini dile getiren Urfalı şöyle devam etti: “Yeni eğitim-öğretim yılına adım atarken genelde başta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve iktidar yetkililerinden özelde ise, Sayın Eskişehir Valisi Erdoğan Çakacak ve Sayın İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’den talebimiz; sendikamızın eksik, hatalı ve yanlış söylem, eylem, işlem ve uygulamalar için dile getirdiği ve getireceği eleştiri ve taleplerimizi dikkate almaları, hukuken gereğini yapmaları ve 15 Temmuz’dan sonra oluştuğu sık sık dile getirilen ancak bir türlü zihinlere yerleşmeyen ve uygulamalara yansımayan Milli Birlik ve Beraberlik ruhuna uygun hareket edilmesini sağlamalarını beklemekteyiz. Bu; eğitim sistemimizin geleceği, çocuklarımızın, eğitim çalışanlarının huzur ve mutluluğu, kaliteli, verimli bir eğitimin sağlanması için çok önemli ve elzemdir. Yasalar çerçevesinde tarafsızlığın insani bir haslet olarak görüldüğü, yargı kararlarını uygulandığı, yöneticilerin hoyrat uygulamalardan vazgeçtiği, kişisel çıkarları her şeyin üzerinde tutan anlayışların yok olduğu, huzurun, adaletin, hoşgörünün, liyakatin baş tacı edildiği yeni gün ve yıllara ulaşmak ümit, arzu ve inancıyla, Türk Eğitim-Sen olarak 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; tüm öğrenci, öğretmen, eğitim çalışanı, veli ve eğitim paydaşlarına başarılar diliyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.