MİLLİ MEFKÛRE MEKTEB EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI

Eskişehir Türk Ocağı tarafından düzenlenen, üniversite öğrencilerinin katıldığı 'Milli Mefkûre Mekteb' Eğitim Programı, Türk Ocakları Genel Başkanı Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz’ün açılış konferansı ile başladı.

MİLLİ MEFKÛRE MEKTEB EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI
14 Ekim 2017 Cumartesi 12:14


Türk Ocağı binasındaki konferansta konuşma yapan Türk Ocakları Genel Başkanı Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, açılış için Eskişehir'de olduğunu, sonrasında Uşak'a geçeceğini söyledi.

Başkan Öz, "Bugün burada; Türk Ocakları Genel Merkezinin 4 yıl önce başlattığı ve bugüne kadar 20 kadar şubemizde faaliyete geçen Türk Ocakları Akademisi çerçevesinde, Eskişehir şubemizin Millî Mefkûre Mektebinin 2017-2018 yılı açılışı için bulunmaktayız. Hayırlı olmasını temenni eder, akademiye başlayan ve devam eden gençlerimize ve ders veren hocalarımıza başarılar dilerim. Buradan da Batı Anadolu’da yer alan 15 kadar şubemizle birlikte gerçekleştireceğimiz bölge toplantısı için Uşak’a geçeceğiz. Türk Ocakları 1912’de, tarihimizin en büyük cihan devleti olan Osmanlı Devletinin dağılma sürecinde Türk milletinin yeniden dirilişi mücadelesinin fikir, ilim ve kültür sahasında bayraktarlığını yapmak üzere kuruldu. Ocak mensupları sadece fikir ve kültür sahasında değil başta Çanakkale cephesi olmak üzere Birinci Cihan harbinde çeşitli cephelerde vatan için şehitlik şerbetini içtiler; İstanbul’da işgale karşı mitinglerin öncülüğünü yaptılar ve bu yüzden de Ocak işgalcilerin ilk kapattığı kurumlardan biri oldu. Kurulduğundan bu yana Türklüğün yücelmesi ve devletin bekası için mücadele eden Ocak, Milli Mücadelede ve Cumhuriyetin kuruluşunda tarihî roller oynadı. Bugün de devletimizin ve milletimizin zorlu ve kritik bir dönemeçten geçtiği süreçte Türk milletinin ve devletinin hizmetinde görev yapmaktadır" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.