Milli Eğitimin yönetmelik değişikliğine ÖDP'den tepki

Özgürlük ve Dayanışma Partisi İl Başkanı Hüseyin Öztürk yaptığı basın açıklamasında Resmi Gazete’de 30106 sayı ile yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Değiştirme Yönetmeliğini eleştirdi.

Milli Eğitimin yönetmelik değişikliğine ÖDP'den tepki
27 Haziran 2017 Salı 14:48

Öztürk yaptığı açıklamada'24 Haziran Cumartesi günü Resmi Gazete’de 30106 sayı ile yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Değiştirme Yönetmeliği uyarınca açılacak bütün okullara abdesthane ve mescit zorunluluğu getirilmiş, erkek ve kadınlara ayrı ayrı olmak üzere mekanın yeniden düzenlenmesinin önü açılmıştır. Karma eğitimi ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atan, eğitimin dinselleşmesini adım adım gerçekleştiren, ticarileştirilmesini destekleyen, neoliberal politikalar doğrultusunda öğrencileri sermayenin maliyet hesabında bir kaleme indirgeyen bir anlayışla çocuklarımızın ve memleketimizin geleceği karartılmak istenmektedir.'' dedi.

''Laik, bilimsel ve kamusal eğitimi kararlıkla savunmaya devam edeceğiz''
Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak; eğitimin imamhatipleştirilmesi ve ticarileştirilmesi, bütün bir toplumsal yaşamın dine göre belirlenmesi karşısında laik, bilimsel ve kamusal eğitimi kararlıkla savunmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı, emekçileri ve memleketimizi bu karanlığa teslim etmeyeceğiz. Memleketin ilerici birikimine sahip çıkacağız; Haziran ülkesini kurmak için laikliği kazanacağız.  


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.