MİLLİ EĞİTİMİN KARARINA ESKİŞEHİR'DEN TEPKİ

Temel liselerin kapatılma kararına Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikasından tepki geldi.

MİLLİ EĞİTİMİN KARARINA ESKİŞEHİR'DEN TEPKİ
29 Ocak 2019 Salı 16:03

Milli Eğitim Bakanlığınca temel liselerin 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılacağı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, olası mağduriyetleri önlemek için özel öğretim kurslarının 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılmasına ilişkin tüm çalışmalarını tamamladığı belirtildi. 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununda değişiklik öngören çalışmanın yasalaşmış olması sonucunda kapanacağı belirtilen özel öğretim kurslarının bu nedenle veli ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için "Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren yeni öğrenci kaydı yapmamaları ve bursluluk sınavı yapmamaları gerekmektedir. " ifadesi yer aldı. Temel liselerin kapatılma kararına Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikasından tepki geldi.

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan

"Eğitim Sen olarak  başından beri kamusal eğitimi savunmaktayız. Temel liseler dershanelerin yerini alırken hükümet aslında bir taşla iki kuş vurmayı hedefledi. Bir yandan temel liseler ile eğitimin özelleşmesine basamak sağlandı diğer yandan piyasacı eğitim anlayışını dayattı. Bütçeden kamu okullarına para ayırmayan iktidar teşviklerle ülkemizde eğitimin bu hale gelmesine neden oldu. Şimdi asıl tartışma şu olacak; bu temel liselerde okuyan öğrenciler mağdur edilecek mi? diğer yandan bu kurumlarda çalışan binlerce eğitimcinin durumu ne olacak. Sınavlar kaldırılmalı,  bölgesel uçurum kapatılmalı, devletin en gözde okulları diye bir okul türü ya da sınavla öğrenci alan,  projese uygulayan okulları olmamalı. Devletin en gözde okulları yine devletin kendi okulları olmalıdır. Her seviyeden öğrenciyi içinde barındıran ancak kendi başarısını kendi içinden çıkararak kendisiyle yarışan okulları olmalı” 

Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman

"Eğitim İş olarak apartman dairelerinde, çatı katlarında, merdiven altı olarak açılmış kampus koşulları ve yeterli fiziki şartları olmayan temel lise adı verilen dershanelerden dönüştürülmüş ancak aynı ticari mantıkla çalışan eğitim kurumlarına baştan beri karşıyız. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan  açıklamada bu okulların 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda kapatılarak ve bu okulların ara sınıflarında bulunan öğrencilerin uygun okullara geçişinin sağlanacağı ifade edilmektedir. Ancak biz bu okulların açıldığında olduğu gibi bu geçiş esnasında da öğrencilerimizin paralı özel okullara yönlendirileceği ve mağduriyetler yaşayacakları konusunda endişe duyuyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ukab UKABE - 5 yıl önce
Temel liseler açılırken de karşı çıkan sizdiniz.Siz sanırım otoriteye karşınız,ne olduğu,faydalı mı yoksa zararlı mıdır önemli değil.