MİLLİ EĞİTİME HAYRAT VAKFI ELEŞTİRİSİ

Eskişehir de faaliyet gösteren Hayrat Vakfı Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokol kapsamında değerler eğitimi kapsamında okullarda etkinlikler yapmakta olduğunu belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Milli Eğitim Bakanlığının asli görevini dini cemaatlere bırakmasının acı sonuçlarını ülke olarak nasıl ödendiğini hep birlikte gördük” dedi.

MİLLİ EĞİTİME HAYRAT VAKFI ELEŞTİRİSİ
02 Mart 2020 Pazartesi 16:46

 Daha önce Osmanlıca kursları ile gündeme gelen bu vakfın faaliyetleri veliler tarafından tepki ile karşılanmakta olduğunu belirten Alkan, “İkinci Danıştay kararları kapsamında okullara öğretmen dışında hiçbir kimseye izin verilmeyeceği açıkken Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ne yapmaktadır? Laik bilimsel eğitimden ödün verilmesinin sonucunun ağır olacağını hepimiz biliyoruz.” dedi.  15 Temmuz sürecini hatırlatan Alkan “Milli Eğitim Bakanlığının asli görevini dini cemaatlere bırakmasının acı sonuçlarını ülke olarak nasıl ödendiğini hep beraber gördük. 3 Mart 1924 tarihinde çıkarılan üç devrim yasasının 96. yıl dönümünü kutladıklarını hatırlatan Alkan, “Laik eğitim çağdaş dünyanın vazgeçilmez bir unsuru olduğu gibi ülkemiz için de hayati öneme sahiptir” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.