MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’nde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 3 köydeki 60 öğrenciyi, Menzil tarikatının merkezi olduğu ve tarikatın ileri gelenlerinin yaşadığı iddia edilen Buhara köyünde açılan yeni ilköğretim okuluna gitmeye zorlaması kriz yaratmıştı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ
11 Eylül 2019 Çarşamba 14:59

Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’nde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 3 köydeki 60 öğrenciyi, Menzil tarikatının merkezi olduğu ve tarikatın ileri gelenlerinin yaşadığı iddia edilen Buhara köyünde açılan yeni ilköğretim okuluna gitmeye zorlaması kriz yarattı. Milli Eğitim’in ‘Buhara dayatmasına’ karşı çıkan veliler çocuklarını iki gündür boykot ederek okula göndermezken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Milli Eğitim’in tavrına “Böyle bir zorlama kabul edilemez. Ailelerin ‘çocuklarımız tarikatın eline düşer’ endişesine duyarsız kalınmamalı” sözleri ile sert tepki gösterdi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yeni eğitim öğretim yılında Eskişehir Sivrihisar’da yaşanan skandalı gündeme taşımıştı.

 Konuya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Müdürlükten yapılan açıklamada  şu ifadelere yer verildi:

“2015 yılında tamamı genel bütçeden ayrılan ödenekle İlçemiz Buhara Mahallesine 8’er derslikli İlkokul ve Ortaokul binası yapımına başlanmış ve 2018 yılı sonu itibariyle tamamlanarak, 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibariyle taşıma merkezi Buhara İlkokulu ve Buhara Ortaokulu olarak eğitim öğretime açılması planlanmıştır.

Sığırcık İlk ve Ortaokulunun kapatılma talebiyle ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişlerince hazırlanan 11.04.2016 tarih ve 91475039-663.05/28,12 sayılı inceleme raporunun sonuç, kanaat ve teklif bölümünde “ Sığırcık mahallesine 12 km. uzaklıkta bulunan Buhara mahallesine yapılmakta olan 8’er derslikli İlkokul ve Ortaokul binalarının verimli kullanılmasını sağlamak, çevre mahallelerdeki öğrencilerin bu okullara taşınması ile mümkün olacaktır” denilmektedir.

Çevre mahallelerdeki (Ahiler, Kurtşeyh, Göktepe, Kaldırım, Benlikuyu, Buzluca ve Sığırcık) öğrencilerinin Buhara İlkokulu/Ortaokuluna taşınmaları kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması ayrıca öğrencilerin yüksek yararı düşünülerek İlçe Planlama Komisyonu kararıyla Buhara İlk/Ortaokuluna taşıma kapsamına alınmış ve İl Değerlendirme Komisyonu onayları ile uygulamaya konulmuştur.

Temmuz - Ağustos ayı içerisinde yapılan taşıma ihaleleri sonucunda Buhara İlk/Ortaokuluna taşınması planlanan 6 hattın ihaleleri sonuçlandırılmış ve yüklenicileri ile gerekli sözleşmeler imzalanarak eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir.

2019 – 2020 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Ahiler, Göktepe ve Kaldırım Mahalleleri öğrenci velileri Buhara İlk/Ortaokulunun tarikat okulu olduğunu gerekçe göstererek çocuklarını okula göndermemişlerdir.

Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz yetkilileri, Buhara Okul Müdürü Erol Topan ve bazı öğretmenlerle ilgili Mahallelere (Ahiler, Göktepe ve Kaldırım) gidilmiş, öğrenci velileri ile görüşülerek, okulun tamamının devletimizin bütçesiyle çağımızın standartlarına uygun olarak yapıldığı, daha donanımlı olduğu, öğretmenlerin tamamının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atandığı, sosyal alan ve spor tesisleri ile çocuklar için daha faydalı olacağı, daha kısa mesafedeki okula taşımanın çocukların yararına olacağı hususlarında bilgi verilmiş ve bilgi karışıklığının giderilmesi konularında açıklayıcı bilgilendirme yapılmıştır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.