Kreş öğrencilerinin mezuniyet coşkusu

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Ihlamurkent Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi öğrencileri, yıl sonu etkinliği düzenledi. Etkinlikte, Anne Çocuk Eğitim Vakfının (AÇEV) Baba Eğitim Programına (BADEP) katılan velilere sertifikaları verilirken, 6 yaş grubu için mezuniyet töreni de yapıldı.

Kreş öğrencilerinin mezuniyet coşkusu
05 Haziran 2017 Pazartesi 15:04



Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezinde çeşitli gösteriler eşliğinde yapılan etkinliğe CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda veli katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlarken, 6 yaş grubu ve işaret dili öğrencileri İstiklal Marşına işaret dili ile eşlik etti.



Başkan Kurt: “Eğitimde Bilime Aykırı Olan Bütün Yapıları Reddediyoruz”

Etkinliğin açılış konuşmasını Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt yaptı. Bilimsel eğitimin önemine dikkat çeken Başkan Kurt, “Bugün 1 yıl boyunca kreşimiz deki çocuklarımızın eğitimle ilgili yaptığı çalışmaları göreceğiz. Elbette mezun olanlar, bizden ayrılanlar farklı bir ortama girecek. Ama gittikleri o ortamda Odunpazarı kreşinde aldıkları eğitimin farklılığı ortaya çıkacak diye düşünüyorum. Odunpazarı Belediyesi uzun vadede çocuklar ve kadınlar için ciddi işler yapmak istiyor. Bunu da sizin tanıklığınızda 3 yılda ciddi bir yere getirdik. Kreş hizmetinde Eskişehir’de en iddialı bir noktada olan bir yapı ortaya çıktı. Bu az gelmeye başladı. Önümüzdeki yıla yetiştirmek üzere yeni bir kreş inşaatına başlıyoruz. Saygıdeğer iş adamımız Fevzi Kabul, bize bir kreş yaparak bağışlamayı taahhüt etti. Geçen hafta protokolünü imzaladık. Umarım bayrama kadar temelini atarız. Yılbaşına kadar da bitirerek eğitim hayatına katarız. Elimizden gelen budur. Aslında çocukları eğitmek birinci derecede devletin görevi, devlet bu işi maalesef ihmal ediyor. Devlet eğitimde siyaset yapmak suretiyle yanlış yapıyor. Okula, camiye, kışlaya ve spor sahasına siyaseti sokmak 2017 yılında yapılacak en büyük yanlıştır. Bilimin ışığında gidilmeyen yol, yol değildir. Eğitimde bilime aykırı olan bütün yapıları reddediyoruz. Böyle bir kabulümüz asla olamaz. Eğitim bilimsel olmalıdır. Bu da çocuk iken kreş eğitimiyle ya da okul öncesi eğitim ile başlamalıdır. Sonuna kadar da bilimin peşinden gidilmelidir. Biz bu doğrultuda bir çalışma sergilemeyi hedefliyoruz. Bunun Türkiye’nin çocukları için doğal bir hak olduğunu iddia ediyoruz. Bu hakkı hiç kimsenin elimizden alma yetkisi yoktur diyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hepinize saygılar sunuyor, katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.



Başkan Kurt’un konuşmasının ardından etkinlikte çeşitli dans gösterileri yapan, şarkılar söyleyen minikler izlemeye gelenlere keyifli dakikalar yaşattı.

“Mezun olan minikler kep attı”

Etkinlikte Anne Çocuk Eğitim Vakfının (AÇEV) Odunpazarı Belediyesi ile birlikte yürüttüğü Baba Eğitim Programına (BADEP) katılan velilere sertifikaları verilirken, Başkan Kurt’un katılımı ile aile fotoğrafı çekildi. Fotoğraf çekiminin ardından da mezuniyet törenine geçildi. Mezun olan miniklere diplomaları Başkan Kurt ve Çakırözer tarafından verildi. Minikler, diplomalarını aldıktan sonra hep birlikte 10. Yıl Marşını eşliğinde keplerini havaya fırlattı. Çocukların bu neşesine etkinliğe katılan velilerde eşlik etti.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.