KAYIT PARASI YOK, İSTEYEN BAĞIŞ YAPABİLİR

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen; “Kayıt parası diye bir uygulamamız yok ama velilerimiz istiyorlarsa gönüllü olarak bağışta bulunabilirler” dedi.

KAYIT PARASI YOK, İSTEYEN BAĞIŞ YAPABİLİR
10 Ağustos 2017 Perşembe 14:24



 

Okul kayıt döneminin başlaması, yıllardan bu yana süren tartışmayı da yeniden alevlendirdi. Okul yönetimlerinin ailelerden 600 ile 2000 lira arasında kayıt ücreti istediği iddia ediliyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, iddialarla ilgili “Kayıt parası diye bir uygulamamız yok. Velilerimiz istiyorlarsa Okul Aile Birlikleri’ne gönüllü olarak bağışta bulunabilirler” dedi. Özen, “Okul müdürlerine; ‘Öğretmen ismi belirtmeksizin çocukların hepsinin kaydını alın. Liste yapıp, kura çekin’ diye talimat verdim. Veli gider, çocuğunu okula kaydettirir. Öğretmen seçmek gibi bir uygulama olamaz. Okullarda kayıt parası adı altında bir para istenmiyor. Kayıt sırasında eğer velilerimiz okula katkıda bulunmak istiyorlarsa Okul Aile Birliği’ne bağışta bulunabilirler” ifadelerini kullandı.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.