KARAMAN: MEB’İN KÖTÜ PERFORMANSININ FATURASI ÖĞRETMENE KESİLEMEZ

Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenler için getirdiği performans sistemini eleştirdi.

KARAMAN: MEB’İN KÖTÜ PERFORMANSININ FATURASI ÖĞRETMENE KESİLEMEZ
27 Şubat 2018 Salı 12:27

Milli Eğitim Bakanlığı performans sistemi adı altında kamu çalışanlarının mesleki yeterlilik, verimlilik, iletişim vb. konularda durumlarını ölçmek niyeti taşımakta ve bununla ilgili de çalışmalar yürütüyor.

Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman,Bakanlığın hukuki ve kanuni dayanağı olmayan, özel sektör dinamikleri üzerinden öğretmene öğrenciye ve eğitim süreçlerine somut hiçbir katkısının olamayacağı açık olan performans değerlendirme sistemini uygulamaya koymaktaki ısrarı ve plansız tavırları telafisi olmayan hatalara ve mağduriyetlere sebep olacağını söyledi.

Ekim 2017 tarihli Kamu İdari Kurulu çalışma raporunda 2017 yılında pilot il ve okullarda denenmeye başlanılan öğretmenlerin performans değerlendirme sistemi öğretmeninin motivasyonunu olumsuz etkilediğine dikkat çeken Karaman, "Çalışma barışını bozduğu, kanuni olmadığı gerekçeleriyle uygulamaya son verilmesi imza altına alınmıştı. Kaldı ki, 2011 yılında kamu hizmeti ile kamu görevlileri arasındaki ilişkiyi ölçen, değerlendiren sicil sistemi kaldırılmış ve bu kamuoyuna demokratikleşme, şeffaflaşma, korku yerine iş birliği temelli bir sistem inşasının işareti olarak sunulmuştu. Aradan geçen süre içerisinde dün yapılanı yıkacak şekilde bir geri adım, motivasyon üretmek yerine motivasyonu bitirmek, kamu görevlilerine tehdit sopası gösteren bir içerikle gündeme gelmek yorucu, yıpratıcı ve sosyal maliyeti olan süreçlere kapı aralayacaktır." dedi.

Eğitim Bir Sen olarak yakın tarihte, eksik arama anlayışı üzerine kurulan öğretmen strateji belgesine ve bu doğrultudaki pilot uygulamaya karşı çıktıklarını söylen Karaman şöyle devam etti: "Performans değerlendirme süreçleri kapsamında yapılacak işlemlerde değerlendirme kriterleri bazında tüm eğitim çalışanlarına tam puan verilmesi hususunda eylem kararı almıştır. Bugünde Milli Eğitim Bakanlığını öğretmen performans değerlendirme ve aday öğretmenlik iş ve işlemleri yönetmeliği taslağı adı altında yeniden ve yanlış bir şekilde gündemine aldığı performans değerlendirmesini gündeminden çıkarma çağrısında bulunuyor, yönetmelik taslağının yürürlüğe konulması halinde eğitim çalışanlarının hak ve hukukunu, iş barış ve huzurunu koruyacak eylem kararı almaktaki irademizi bir kez daha ifade ediyoruz."  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.