Kapsam dışı meslek dallarında çalışanlara başarı belgeleri verildi

Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası tarafından, meslek dalı içinde olup kapsam dışı kalan alanlarda çalışanlar için yapılan sınavda başarılı olanlara belgeleri verildi.

Kapsam dışı meslek dallarında çalışanlara başarı belgeleri verildi
07 Haziran 2017 Çarşamba 13:32


Oda binasında düzenlenen törende, kapsam dışı meslek dalı olarak kabul edilen manikür, pedikür, ağdacılık ve kalıcı makyaj alanlarında yapılan sınavda başarılı olan 18 kişiye belgeleri verildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, “Esnaf ve Sanatkarlar ile Tacir ve Sanayici Belirleme Komisyonu tarafından belirlenen 491 meslek dalı içinde, kapsam dışı meslek dalı olarak kabul edilen manikür, pedikür, ağdacılık ve kalıcı makyaj alanlarında çalışmakta olup, ustalık ve kalfalık belgesi almak isteyen meslektaşlarımız için 2017 yılı 1. dönem sınavları odamızda düzenlenmiştir. Bunlarda 6 tane ağda kalfalık, 2 tane masaj kalfalık, 1 tane kalıcı makyaj kalfalık, 7 tane dövmecilik kalfalık, 1 tane ağda ustalık, 1 tane ustalık kalıcı makyaj sınavı olmak üzere toplam 18 kişi yazılı ve uygulamalı sınava katılmıştır” dedi.

Ustalık ve kalfalık belgelerini alanları tebrik eden Özkara, kapsam dışı mesleklerde becerileri olan ve gerekli işlemleri tamamlayanlar ilerleyen dönemlerde tekrar sınava katılabileceklerini de sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.