Kalemin Ucundakiler Projesiyle teni yazarlar yetişti

Türkiye’de gençler arasında yazma becerisinin istenen düzeyde olmaması, gençler arasında yazma alışkanlıklarının yetersizliği, edebi türlerle yeteri kadar ilgilenmemesi, duygu ve düşüncelerini ifade etme güçlükleri, yazılı eserler ortaya çıkartma konusunda destek bulamamaları sebebiyle 2017 -2018 eğitim öğretim yılında Eğitimin Niteliğini Artırma Projesi (ENAP)kapsamında başlatılan “Kalemin Ucundakiler Projesi” sona erdi.

Kalemin Ucundakiler Projesiyle teni yazarlar yetişti
07 Haziran 2018 Perşembe 16:05

Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen proje kapanış törenine, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Proje ile Eskişehir ilindeki liseli gençleri, yazma atölyesi aracılığıyla yazmaya teşvik ederek yazma becerilerini geliştirmek, gençlerimizin kendilerini daha iyi ifade edebilme becerilerini geliştirmeleri amaçlandı.

Projede 18 lisemizden,  18 öğretmen ve 180 öğrenci katıldı. Yazma atölyelerine rehberlik edecek Türk Dili ve Edebiyatı 18 öğretmenimiz “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi” aldılar. Projede yer alan okullarda yazma atölyesi aracılığıyla 180 öğrencimiz kısa öykü yazma çalışmaları yaptılar.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen; “Hepimizin kaleminin ucunda kâğıdın üzerine şekillenmeyi bekleyen duygularımız, düşüncelerimiz var. Öğrencilerimizin kalemlerinin içi dolu, boşaltacak çok duyguları var. Hayata dair, ülkelerinin geleceklerine dair, insanlığa dair, kendilerine dair söyleyecekleri çok söz var. Bu sözlerin hepsini söylemek için böyle bir proje gerçekleştirildi. Eskişehir’de Niteliği Arttırma Projesi olarak adlandırdığımız ENAP bu şekilde çok güzel adımların atılmasına neden oldu. Projenin başlangıcından sonuna kadar kalemi tutan, kâğıdın üzerine yaslayan ve bir şeyler çizen kim varsa öğrencilerim, kendim ve ülkem adına çok teşekkür ediyorum. Böyle projeleri her zaman bekliyoruz.” dedi.

Törende konuşan Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili; “Kültür işlerinde çalışmış ve kültür işlerini seven bir insan olarak böyle bir törende bulunmayı kendim için ayrıcalık olarak buluyorum. Okuma kültürü eğitimin temelidir. Eğer eğitim süreçleri öğrencilerimize okuma kültürünü bir kazanım olarak veremiyorsa orada bir başarısızlık var demektir. Çünkü bütün öğrencilerimiz okumayı sevmeli, çok okumalı ki ondan sonra yazma eylemine girişebilmeli. Eğer okuyamıyorsak yazmamızda mümkün değildir. Projedeki öğrencilerimizi ve böyle bir projeyi başlatan ve tamamlayan ekibi tebrik ediyorum. Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Hoca’ya da Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak böyle bir etkinlik yakışırdı, kendisine de desteklerinden dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Kalemin Ucundakiler Projesi hakkında bilgi veren ve proje sorumlusu olarak görev yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Yalçın’da; “Bu projenin önümüzdeki yıllarda da farklı alt başlıklar ve yeni fikirlerle geliştirilerek daha geniş kapsama ulaşması temennimizdir. Projemizde yer alan, emek veren okul müdürlerimize, danışman öğretmenlerimize ve çabalarıyla yüzümüzü güldüren, geleceğe dair umutlarımızı yeşerten sevgili öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Daha sonrasında Kalemin Ucundakiler Projesi Kısa Öykü Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencisi Tutku Naz Çelik yazdığı “Kara Mamba”, TOKİ Şehit İsmail Tetik Anadolu Lisesi öğrencisi İremnur Gündüz yazdığı “Sekiz” isimli öykü ile birinciliği paylaştılar. Mat-Fkb Özel Gelişim Fen Lisesi öğrencisi Mina Su Dindar ikinci, Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Sezer Koç ile Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşira Öztürk ise üçüncü oldular.

Programın devamında kitabın basılmasına destek veren Özel Gelişim Okulları, Genç Ufuk Özel Eğitim Kurumları, Özel Şehir Okulları ve Özel Yeni Yol Eğitim Kurumlarına plaketleri takdim edildi.

Program, Proje Ekibinde yer alan öğretmenler ile Yazma Atölyesi rehber öğretmenlerine belgelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.