İletişim Fakültesi öğrencileri için 'Muhabir' kitabı çıkarıldı

Rehber niteliği taşıyan "Muhabir" kitabı, gazetecilik bölümü öğrencilerinin eğitimlerinin önemli bir parçası haline geldi.

İletişim Fakültesi öğrencileri için 'Muhabir' kitabı çıkarıldı
28 Eylül 2018 Cuma 15:31

 Anadolu Ajansı (AA) tarafından geleneksel gazetecilik kurallarının yanı sıra yeni medya okurlarının beklentileri de dikkate alınarak hazırlanan "Muhabir" kitabı, gazetecilik bölümü öğrencilerinin eğitimleri için hazırlandı. Uluslararası alanda benzerleri “sytleguide” ya da “stylebook” adıyla bulunan ve gazetecilik uygulamalarını örneklerle sunan çalışmalar ilk defa Türk gazeteciler için yerel bir içerikle “Muhabir” kitabında sunuldu.

Muhabir kitabı Akdeniz, Anadolu, Kırklareli, İstanbul Medipol, Süleyman Demirel ve Trakya üniversiteleri başta olmak üzere birçok iletişim fakültesinde öğrenciler için ders kitabı oldu. 

Dersleri veren öğretim elemanlarının farklı kaynaklardan faydalandıklarını ifade eden AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu, şunları dile getirdi:

" 'Muhabir' kitabı öğrencilere rehber olacak önemli bir kaynak. Bu kitap piyasada bu işleri yaparken ihtiyaç duyulan bilgileri içinde barındıran, temel terimleri sıralayıp anlatan, yazım kurallarını en ince detayına kadar kaydeden bir habercinin ihtiyaç duyduğu bilgileri yazılı hale getirmiş bir kaynak. Habercilikte karşılaşılan hukuksal problemlerin neler olabileceğini ve nasıl çözülebileceğini gösteren tüm bilgiler bu rehber kitapta var. Bu kitabı görünce mutlu oldum. Fakültemizde kullanıyoruz. Öğrencilerimiz için önemli ve değerli bir kaynak. Hazırlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.