İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden medya kuruluşlarına ziyaret

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri, “Profesyonel İletişim Becerileri” dersi kapsamında Türkiye’nin önde gelen medya kuruluşlarına ziyarette bulundu.

İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden medya kuruluşlarına ziyaret
05 Aralık 2017 Salı 10:45


Dersin ana amacı olan profesyonel hayata hazırlanma sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda ilk olarak FOX Networks Group İnsan Kaynakları Direktörü Muhittin Uğurludemir ile görüşüldü. Ziyarette özgeçmiş, ön yazı, mülakat gibi temel konular başta olmak üzere öğrencilerin kendilerini özel sektöre fark oluşturacak şekilde hazırlamalarına yönelik bilgiler alındı. Eğitim, deneyimler ve kişisel özelliklerin bir paket olduğunu vurgulayan Uğurludemir, öğrencilerin kendilerine güvenmelerini, cesaretli olmalarını ve mutlaka iyi derecede İngilizce konuşmalarını, ayrıca yanına başka bir dil de eklemeye çalışmaları gerektiğini kaydetti. Sunucu İsmail Küçükkaya ve Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ile de bir araya gelen öğrenciler, medyanın bugünkü durumu ve tarafsız habercilik üzerine bilgiler almasının ardından yönetmen Pekyaşa Sözbir ile birlikte FOX TV stüdyolarını tanıdı.

Meslek duayenlerinden habercilik tavsiyeleri
Ziyaretlerinin ikinci bölümünü Doğan Medya Merkezi’ne gerçekleştiren öğrenciler, İstihbarat Müdürü Celal Korkut ile bir araya geldi. Hürriyet Gazetesi’nde 40'ıncı meslek yılını doldurmak üzere olan Celal Korkut öğrencilere, gazeteciliğin göz önünde tutulması gereken değerlerinden bahsetti. Habercilikte başarılı olmanın, detayları yakalayarak geldiğini ve ancak bu sayede önemli haberlere imza atılabileceğini belirten Korkut, kimi zaman da istenmeyen bazı hatalar yaşanabileceğini örneklerle öğrencilerle paylaştı. Kendisinin ve servisinin her sabah, tüm gazeteleri ilanlarına kadar incelediğini dile getiren Celal Korkut, ölüm ilanlarından fikri takibe kadar örnek haberciliğin nasıl olması gerektiğine dair bir sunum gerçekleştirdi. Önceleri tüm birimlerin istihbarat biriminin içinde olduğunu, daha sonra bugünkü gibi ekonomi, magazin gibi birimlere ayrıldığını belirten Korkut, önceki dönemlerde ankesörlü telefon ve jetonlarla haberleşerek nasıl haber takip edildiğine dair pek çok örnek verdi.
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ile de bir araya gelen öğrencilerin, Bila’dan medyada nasıl başarılı olunabileceğine yönelik tavsiyeler aldığı gezi, gazete turunun ardından Kanal D ve CNN Türk stüdyolarının ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.