Hukuk Fakültesi’nden dar gelirliye ücretsiz destek!

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde 5 yıldır maddi durumu iyi olmayanlara hizmet sunan Hukuk Klinikleri Birimi, yeni dönemde de gönüllü öğretim elemanları ve öğrencilerle vatandaşın yanında yer alacak.

Hukuk Fakültesi’nden dar gelirliye ücretsiz destek!
26 Ekim 2018 Cuma 14:15

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ufuk Aydın, Hukuk Klinikleri’nin model olarak tıp fakültelerindeki polikliniklerin benzeri olduğunu belirterek, “Bir tıp öğrencisi dört-beş yıl ders alır. Sonra hocalarının denetiminde hastaneye gider, hastalarla ilişki kurar. Bir nevi sahaya iner ve uygulamalı eğitim süreci başlamış olur. Sonuçta eğitim ve uygulama farklı şeyler. 2013’te kurduğumuz Hukuk Klinikleri Birimimiz, hukuk öğrencilerini ‘ilk gün’ sahaya indiriyor” dedi.

Uygulamanın tüm paydaşlarına katkı sağladığını dile getiren Prof. Dr. Aydın, “Yoksul insanlara, yaşadıkları hukuki sorunlarla ilgili bilgi veriyoruz ve haklarını anlatıyoruz. Onları adli makamlara özellikle Baromuza ve Baro tarafından yönetilen Adli Yardım uygulamasına yönlendiriyoruz. Bu şekilde de öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz sayesinde de bilgi paylaşımı yapmış oluyoruz. Bu yardım esnasında öğrenciler karşılaştıkları olayları çözmeye çalışırken kendilerini geliştiriyor. Öğrenci, mezun olmadan pek çok hukuki durumla karşılaşıyor. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşa da yardımımız dokunuyor” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin alanındaki ilk uygulamalarından biri olan Hukuk Klinikleri Biriminin, 5 yıldır başarıyla hizmet verdiğini kaydeden Prof. Dr. Aydın, “Bilgi paylaşılırsa değerli olur. Hocalarımız bilgili, öğrencilerimiz istekli. Topluma, özellikle de dezavantajlı bir grubuna hizmet etmenin hazzını yaşıyoruz. Kapımız herkese açıktır” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.