Gülay Kanatlı Ortaokulu açıldı

ETİ’nin kurucusu Firuz Kanatlı’nın rahmetli eşi Gülay Kanatlı adına yaptırılan Gülay Kanatlı Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla açıldı.

Gülay Kanatlı Ortaokulu açıldı
04 Ekim 2019 Cuma 13:30

Okul açılışına Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ETİ Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Firuzhan Kanatlı, ETİ Gıda Yönetim Kurulu Üyeleri Gülden Kanatlı Derbil ile Aydan Kanatlı katıldı.

Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu tür okulların eğitimde kaliteyi arttırdığını aktararak, “Bu tür hizmetler ülkemizin geleceği ve refahı için büyük umutları yüreklerimize dolduruyor.  Bu tür okulların sayısının artması, eğitimde kalitenin yükselmesi bizi ziyadesiyle memnun ediyor” dedi.

Hayırseverlerimizin desteğini de çok çok önemsiyoruz

Okul yapımında hayırseverlerin desteğini önemsediklerini aktaran Bakan Selçuk, “Türkiye’de çok sayıda okul yapıyoruz. Hayırseverlerimizin desteğini de çok çok önemsiyoruz. Gittiğim her ilde geçmişten beri hayır yapan hayırseverlerimizi ziyaret etmek, onlarla toplantı yapmak şeklinde çalışmalarımızı ısrarla sürdüreceğiz. Elbette herkesin parası olabilir, belli bir finansmana sahip olabilirler ama herkese hayır yapmak nasip olmaz. Kanatlı ailesine de büyük dedelerinden, ninelerden gelen bu büyük mirası şerefle taşımak düşmüş. Bu övünç ve gurur meselesi” diye konuştu.

Herkes gönülden katkı vermekte

Bir ülke ödevi olan eğitim meselesine herkesin gönülden katkı verdiğini söyleyen Bakan Selçuk, “Milli eğitim Bakanlığı olarak Türkiye’de önümüzdeki süreçte fiziksel ve dijital altyapının ve insan kaynaklarına ilişkin altyapının giderek zenginleşmesi daha değerli hale gelmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bir ülke ödevi olan eğitim meselesine herkesin gönülden katkı verdiğini biliyorum. Emeği geçen bütün öğretmenlerime ve velilere teşekkür ediyorum.

Bakan Selçuk son olarak ise, “Türkiye’de örnek çalışmalar çıkaran Eskişehir’in bu numuneliğini devam ettirmeli” ifadelerinde bulundu.

İsmimizi yaşatacak en güzel eserlerden birisi de okul yapmak

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak okul yaptırmanın önemine değinerek, “Günümüz dünyasında yarınlara bırakılacak, ismimizi yaşatacak en güzel eserlerden birisi de okul yapmak ve geleceğimizin Türkiye’sini inşa edecek çocuklarımızın yetişmesine vesile olmaktır” dedi.

Gıda meslek lisesi yapmayı planlıyoruz

ETİ Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Firuzhan Kanatlı  ise rahmetli babasının eğitime çok önem verdiğini ve annesi adına yaptırılan okulun projesinin babasının çizdiğini söyledi.Eskişehirli bir aile olarak eğitime destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Kanatlı, “Babaannem Hacı Hanife Kanatlı ve babamız Hacı Firuz Kanatlı adına okul yaptırmayı düşünüyoruz. Bir tanesini gıda meslek lisesi yapmayı planlıyoruz. Üç kardeş bunu yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek okulun açılışı yapıldı. Bakan Ziya Selçuk daha sonra sınıfları gezdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.