Genç beyinlerin robotu ABD yolunda

Eskişehir'de 25 lise öğrencisi tarafından oluşturulan Robotik Kalsedon takımı 29-31 Mart'ta ABD'de düzenlenecek şampiyonaya hazırlanıyor

Genç beyinlerin robotu ABD yolunda
21 Mart 2018 Çarşamba 12:25

Eskişehir'de bir grup lise öğrencisi tarafından oluşturulan Robotik Kalsedon takımı, ABD'de 29-31 Mart'ta düzenlenecek şampiyona için ter döküyor.

Eskişehir Özel Gelişim Okulları Anadolu ve Fen Lisesi 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinden oluşan robotik takımı öğrencileri derslerinin yanında bilim, teknik, takım çalışması alanlarında kendilerini geliştirmek için çalışıyor.

Robotik Kalsedon adıyla kurdukları takla çalışmalar yapan gençler, merkezi ABD'de bulunan First Vakfınca bu ülkede 29-31 Mart'ta düzenlenecek 4 robotik-STEM Bölge Şampiyonasına hazırlanıyor.

Gelişim Okulları matematik öğretmeni ve robot ekibinin sorumlusu Mustafa Tanrıdiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'nin Kaliforniya eyaleti Ventura bölgesinde düzenlenecek şampiyonada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini dile getirdi.

Yarışmanın her yıl First Vakfı'nca belirlene temalarda geliştirilen robotlarla yapıldığını belirten Tanrıdiler, şöyle devam etti: 

"Bu tema çerçevesinde belirli hedeflere top atma, tırmanma, tahterevallide dengede durma gibi görevlerin üstesinden gelebilen robotlar yapmaya çalışıyoruz. Uzaktan kontrol edilebilen ve otonom görevler yapabilen bu robotları tamamlamak için kısa bir zamanımız var. Robotlarda kullanılmak üzere, takımlara belirli parçalar sağlanıyor. Ancak takımlar yarışma kurallarına uydukları sürece farklı parçalar üretmekte ve kullanmakta serbest. Yarışma, bölgesel ve dünya şampiyonası olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Dünya üzerinde çeşitli yerlerde bölgesel yarışmalar da düzenleniyor." 

Tanrıdiler, Kalsedon takımıyla geçen yıl ABD'de Teksas'ta yapılan yarışmaya katıldıklarını, bunun yanı sıra yine First Vakfı'nca Türkiye'de yapılan sezon dışı yarışlarda, İlham Veren Takım ödülünü kazandıklarını hatırlatarak, "Öğrencilerin lise çağında mühendislik çalışmaları yapıp yazılımla uğraşmaları, vizyonlarını genişletmektedir." dedi.

Kalsedon takımı PR Sorumlusu Efe Berkan Sivrican ise "Yaptığımız işin kolay olmadığının farkındayız. Robot üretip dünyaya açılıyor ve Türkiye'nin adını duyuruyor, ne kadar güçlü bir millet olduğumuzu tekrar kanıtlıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.