Gastronomi öğrencilerinden final sunumu

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin derslerde öğrendiklerini sergiledikleri “Temel Mutfak Teknikleri Uygulama Sınavı”, Turizm Fakültesi Derslik 4’te gerçekleştirildi.

Gastronomi öğrencilerinden final sunumu
28 Mayıs 2017 Pazar 13:21


Öğrencilerin yaptıkları çalışmaların değerlendirildiği programın jürisinde Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uysal Ağaoğlu, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İnci Oya Coşkun, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Yılmaz, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebru Zencir ve Fakülte Sekreteri Emine Emel Ünal yer aldı.

Sekiz öğrencinin üçer çeşit yemek türünü sunduğu uygulama sınavında jüri üyeleri yaptıkları değerlendirmelerde yemeğin görünüşü, sunumu, lezzeti, özgünlüğü ve birbirleriyle olan uyumu gibi kriterleri göz önünde bulundurdu. Önceden belirlenen yemek sırasıyla sunumlarını gerçekleştiren sekiz öğrencinin çalışmaları jüri üyeleri tarafından puanlandırıldı. Bu uygulamayla hem öğrencilerin tecrübe kazanması hem de kendi hazırladıkları menüleri anlatabilmelerine ortam sağlamayı amaçlayan fakülte yetkilileri, hazırlanan jüri ortamında bir simülasyon ortamı oluşturmaya çalıştılar. Yapılan sunumların ve değerlendirmelerin ardından katılımcı jüri üyeleri yine Turizm Fakültesinde verilmekte olan “Hamur Şekillendirme Yöntemleri” dersinin final sınavını ziyaret ederek, yapılan çalışmaları incelediler.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.