FAİK ALKAN O SÖYLEMLERE TEPKİ GÖSTERDİ!

MEB Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı pedagojik formasyonun kaldırılacağı yönünde söylemlerine Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan’dan tepki geldi. Alkan, “Eğitim sistemini yapboza çevir sonrada faturayı öğretmene kes” dedi.

FAİK ALKAN O SÖYLEMLERE TEPKİ GÖSTERDİ!
10 Haziran 2019 Pazartesi 13:15

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenleri sorumlu tutmaya çalıştığını ifade eden Alkan,  “Geçtiğimiz günlerde Anadolu Üniversitesini ziyaret eden MEB Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı pedagojik formasyonun kaldırılacağı yönünde açıklamalarda bulundular. Sonunda da eğitimdeki yanlış politikaların faturasını öğretmene kestiler.  MEB bürokrasisi ülkede eğitimde yaşadığımız yıkım politikalarından sorumlu değilmişler gibi öğretmenleri hiçbir bilimsel ve objektif kriter olmadan sınıflandırmaya tabii tutmuşlardır. Sayın Safran yaptığı konuşmada 1 milyonluk öğretmen camiasını tasnifleyerek adeta eğitimdeki enkazın sorumlusu ilan etmiştir.  300 bin öğretmenin iyi, 300 binin ‘biz bu işi yaparız’ diğer 300 binin ise umudunu kestiğini ‘kuma saplanan araç gibi patinaj’  yaptığını vurgulamıştır. MEB bürokratı nasıl olurda öğretmenleri ‘Başarısızlar, isteksizler, başarılılar’ sınıflandırmasına tabii tutarak algı oluşturmaya çalışır.

ÖĞRETMEN ALMA KONUSUNDA KİM NASIL KARAR VERECEK?

“Bu ülkenin bir eğitim sorunu var” diyen Alkan, “Eğer ortada öğretmenler açısından böyle bir tablo varsa sebepleri acaba uygulanan eğitim politikalarından kaynaklı değil midir? MEB öğretmenleri işine  yabancılaştırmıştır. Morali bozuk bir kitle yaratmıştır. Belleklerimizi tazelersek ortaya çıkan  kara tabloyu  kısaca özetleyelim: Sürekli değişen sistem, torpil, adam kayırma, yandaş sendikaya zorla üye yapma, siyasal müdahaleler, korku, mobing bu saydıklarımız ülke tarihimizin son 17 yılında eğitimde oldu.   Evet bu ülkenin bir eğitim sorunu var. Hatta ekonomik krizden daha büyük. Bu sorunu çözmek öyle ayak üstü yapılacak açıklamalarla olamaz. Piyasaya terk edilen, kamusal, bilimsel ve laik eğitimden uzaklaşan politikalar ile de hiç çözülemez. Üniversitelerin akademik özerklikleri ortadan kalkmışken öğretmen yetiştirme politikalarını tartışmaya açmak sadece topu taca atmaktır. Şimdi soruyoruz: Eğer pedagojik formasyon kalkacaksa öğretmen alma konusunda kim nasıl karar verecektir? Bu karar, atama bekleyen öğretmen sayısını azaltma isteğinden ibaret bir adımsa, var olan sorunu çözmek bir yana daha da çözümsüz hale getirmeyecek midir?” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.