EVRİM OLMADAN BİLİMSELLİK OLMAZ

Eğitim-İş Sendikası Eskişehir Şubesi’ni ziyaret eden Çakırözer, geçtiğimiz gün açıklanan eğitim müfredatında Atatürkçülüğün azaltılmasına ve Evrim Teorisi’nin kitaplardan çıkarılmasına tepki gösterdi.

EVRİM OLMADAN BİLİMSELLİK OLMAZ
21 Temmuz 2017 Cuma 14:24

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eğitim-İş Sendikası yönetimini ziyaret ederek, Sendika Başkanı Kadir Önder ve yönetimiyle geçtiğimiz gün açıklanan yeni eğitim müfredatını değerlendirdi. Çakırözer, yeni müfredat konularından Atatürk’ün azaltılmasına ve Evrim Teorisi’nin çıkartılmasına sert tepki gösterdi.

ATATÜRKÇÜLÜK VE LAİKLİĞE SARILMA ZAMANI
Müfredatta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi bir şahsiyeti anlatır gibi anlatıldığını kaydeden Çakırözer, “Yeni müfredatta Atatürk kavram ve isminden bir kaçış söz konusu. Bir yıl önce yaşadığımız 15 Temmuz kanlı darbe girişimi Atatürkçü ve laik nesiller yetiştirmenin önemini bizlere göstermiştir. Böyle bir süreçte Atatürkçülükten, laiklikten uzaklaşmamız değil, tam tersine onlara sıkı sıkıya sarılmamız lazım. Bizler ülkenin kurucu değerlerini, Atatürk’ü kitaplardan azaltarak ortak değerlerimizi büyütemeyiz” dedi.

EVRİM OLMADAN BİLİM OLMAZ
Evrim Teorisi’nin yok sayılarak bilimsel eğitimden uzaklaşıldığını kaydeden Çakırözer, “Bilimin en temel gerçeklerinden biri olan Evrim Teorisi’nin müfredattan çıkarılması başlı başına bir skandaldır. Evrim Teorisi sadece biyolojide değil, tüm doğa ve insan bilimlerinde var olan bir teoridir. Evrim Teorisi’ni yok saymak demek bilimi, bilimsel eğitimi yok saymak demektir” dedi.

ÜLKENİN GELECEĞİ İLE OYNANIYOR
Açıklanan yeni müfredatla iktidar yöneticilerinin bilimsel değil, siyasi hamleler yaparak hem ülkenin hem de çocukların geleceği ile oynadığını dile getiren Çakırözer, “Müfredat hazırlanırken bilimsel, demokratik, cumhuriyetçi, laik ve toplumsal faydayı da gözeten, insan hak ve özgürlüklerine dayalı eğitim programlarının oluşturulması gereklidir. Yaşamın temelini oluşturan bu eğitim programları ayrıştırılıp, ötekileştirilerek, bilimsellikten, laiklikten uzaklaştırılarak değil; birleştirici, çağdaş, bilimsel, bir arada yaşamayı ön plana çıkaran bir adalet zemini üzerinde yapılmalıdır. Bizler bu adalet zemininin sağlanması için mücadelemizi sürdürecek, cumhuriyet değerlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız” diye konuştu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.