ESTÜ-VİTRA AKADEMİ BAŞLIYOR

Üniversite - sanayi iş birliklerinde önemli adımlar atan Eskişehir Teknik Üniversitesi, bu kapsamda Eczacıbaşı ile imzaladığı protokol ile “ESTÜ – VİTRA Akademi” programını başlattı.

ESTÜ-VİTRA AKADEMİ BAŞLIYOR
05 Şubat 2020 Çarşamba 13:19

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Bozüyük Yerleşkesi İnovasyon Merkezi Seminer Salonunda 4 Şubat 2020 Salı günü gerçekleşen protokol törenine Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcısı Mustafa Şenyel, Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Müfide Banar, Eczacıbaşı Seramik Sağlık Gereçleri Fabrika Direktörü Tuna Tümer, İnsan Kaynakları Müdürü Derya Bahşi, Üretim Sistemleri Direktörü Deniz Özgeç ve ilgililer katıldı.

Ziyaret sırasında Tuna Tümer tarafından Eczacıbaşı’nın faaliyet ve çalışmalarını kapsayan bir sunum gerçekleştirildi. ESTÜVitrA Akademi kapsamında “Eskişehir Teknik Üniversitesi ile iş birliği yapıyor olmaktan son derece memnuniyet duyduklarını” dile getiren Tümer, “Bu protokol ile Eskişehir Teknik Üniversitesi mezunlarını aramıza katabilmek, daha verimli bir çalışma ortamı sağlayabilmek ve belki de hepsinden önemlisi Üniversite – Sanayi iş birliğini en üst düzeye taşıyabilmeyi hedefliyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda birlikte çalışabileceğimiz en ideal kurumun Eskişehir Teknik Üniversitesi olduğuna yürekten inanıyoruz” dedi. Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ise Üniversite – Sanayi iş birliğinin Eskişehir Teknik Üniversitesi için çok önemli olduğunu vurguladı. Bu tür ortaklıkların her iki kurum için de kayda değer girişimler olduğunu da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, “Üniversite ile sektörü bir araya getiren iş birliklerini önemsiyoruz. Bu iş birliklerine değer katan ve sürdürülebilirliğini sağlayan yol da buradan geçiyor. İnsana yapılan yatırım kadar değerlisi yok. Sizlerin destekleri ile başlayan bu sürecin değer yaratmak adına önemli yarar sağlayacağına da yürekten inanıyor ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ESTÜ – VitrA Akademi Protokolü kapsamında 14 Şubat – 10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitimlerden, farklı bölümlerdeki öğrencilerimizin yararlanma imkânı olacak. Sürekli eğitim modelinin uygulanacağı bu programda oluşturulacak 30 kişilik sınıf ile öğrencilerimiz VitrA üretim süreçlerini yakından tanıyacak, 24 Nisan’da “Kariyere İlk Adım” başlığı altında tüm öğrencilerimizin de katılabileceği bir seminer düzenlenecek ve son olarak 8 Mayıs’ta VitrA Üretim Alanı’na gerçekleştirilecek Teknik Gezi ile Bahar Dönemi programı tamamlanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.