ESOGÜ Sivrihisar Meslek Yüksekokulu 2017 mezunlarını verdi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sivrihisar Meslek Yüksekokulu’nun 2017 yılı mezunları, Sivrihisar Belediye Binası Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini aldı.

ESOGÜ Sivrihisar Meslek Yüksekokulu 2017 mezunlarını verdi
26 Mayıs 2017 Cuma 22:41



Törende mezun öğrenciler adına konuşan Bilgisayar Programcılığı Programı Birincisi Buse Nur Demir, onları geleceğe hazırlayan hocalarına ve desteklerini hiç esirgemeyen tüm mezun ailelerine kendisi ve arkadaşları adına teşekkür etti. İl merkezine göre daha kısıtlı imkanlara sahip bir yerde okumuş olsalar ve özellikle barınma konusunda zorluklar yaşasalar da Sivrihisar’da daha değerli bir şeyi dostluk ve samimiyeti bulduklarını belirten Buse Nur Demir, kendilerinden sonra özellikle kız öğrenciler için barınma sorununun çözülmesi temennisini dile getirdi. Mezun arkadaşlarına seslenen Buse Nur Demir, mezunlar olarak kurdukları hayallere ulaşabilmeleri için aldıkları eğitimin yanında; gösterecekleri irade, azim ve kararlılığın da belirleyici olacağını vurgularken, önlerine çıkacak engel ve zorlukların onları yıldıramayacağını söyledi. Buse Nur Demir tüm arkadaşlarına başarılı birer kariyerin yanında mutlu ve sağlıklı birer yaşam diledi.

Sivrihisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nevzat Kıraç, yeni mezunları yeni yaşamlarına uğurlamanın coşkusunu yaşadıklarını belirtirken, velilerden çocuklarının istikbaliyle ilgili bir korku duymamalarını istedi. Mezunların bugün geldikleri noktada gerek ailelerinin gerekse hocaları olarak kendilerinin emeklerinin boşa gitmediğini ispatladıklarını belirten Prof. Dr. Nevzat Kıraç, onlara güvendiklerini söyledi. Sivrihisar Meslek Yüksekokulu akademik kadrosunun özgüveni yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya açık, sorumluluk üstlenen, sürdüren ve bunun mutluluğunu yaşayan gençler yetiştirdiğini belirten Prof. Dr. Nevzat Kıraç, buna ek olarak yıllar içinde iş yaşamında, dikey geçiş sınavlarında en başarılı mezunlar olmalarını sağladıkları ve Sivrihisar Meslek Yüksekokulu’nun adını Türkiye’nin en başarılı okulları arasına taşıdıkları için tüm akademik kadrosuna teşekkür etti. Mezun öğrencilerine seslenen Prof. Dr. Nevzat Kıraç; dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen, meslek sahibi gençler olarak kendileri, yakınları ve ülkemiz için yapabilecekleri çok şey olduğunu söyledi. Mezunlardan bugüne kadar başardıkları ve gelecekte başaracakları her şeyin bundan sonraki mezunlara açılacak kapıların anahtarı olacağını bilmelerini isteyen Prof. Dr. Nevzat Kıraç, mezunlara sahip oldukları diplomaların onlara önemli bir sorumluluk yüklediğini de hatırlattı. Prof. Dr. Nevzat Kıraç tüm mezunları “Güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan gençlerimizi, yeni Sivrihisar Meslek Yüksekokulu mezunlarımızı sevgiyle uğurluyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” sözleriyle uğurladı. Prof. Dr. Nevzat Kıraç konuşmasını Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen ve ESOGÜ Yönetimi başta olmak üzere kendilerine destek veren herkese ve törene katılan velilere teşekkür ederek tamamladı.

ESOGÜ Rektörü adına konuşan Rektör Danışmanı Prof. Dr. M. Bilginer Gülmezoğlu, 21. yüzyılın eğitimli insan gücüne sahip ülkelerin yüzyılı olacağını belirtirken, genç nüfuslu ülkemizde eğitimin kalitesi ve niteliğinin artırılmasının büyüme ve kalkınmayı olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. Prof. Dr. Gülmezoğlu, 47 yıllık geçmişe sahip ESOGÜ’nün eğitim-öğretim kalitesiyle ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen, bilimsel çalışmaların sonuçlarını toplumun talepleri doğrultusunda faydaya ve ekonomik ürüne dönüştüren, etkin ve rekabetçi sağlık hizmetleri sunan, girişimci ve yenilikçi mezunlar ve bilim insanları yetiştiren bir üniversite olduğunu kaydetti. Mezunlardan ESOGÜ’de aldıkları eğitime güvenmelerini isteyen Prof. Dr. Gülmezoğlu, ESOGÜ mezunu olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, mezuniyetleri sonrasında bunu daha iyi anlayacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Gülmezoğlu üniversite öğretim üyelerine de özverili ve hoşgörülü yaklaşımlarıyla gençlerin iyi yetişmelerine sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Öğrenci velilerine seslenerek büyük özveriyle yetiştirdikleri evlatlarının mezuniyetlerinin kendilerini duygulandırdığını belirten Prof. Dr. Gülmezoğlu, kendileri için yapılan fedakarlıklara layık olmak için çalışarak uzun ve zorlu bir eğitim sürecini tamamlayan ve bugün bunun karşılığını alan mezunlarla gurur duyduklarını söyledi. Prof. Dr. M. Bilginer Gülmezoğlu mezunların bundan sonraki mesleki ve sosyal yaşamlarında başarılı olacaklarına inandığını ifade etti.

Son olarak mezunlara seslenen Prof. Dr. Gülmezoğlu, mezuniyetlerinden sonra görev alacakları her alanda ESOGÜ mezunu olmanın verdiği cesaretle, hem kendileri hem de ülkemizin geleceğine katkıda bulunacaklarına inandığını belirtirken, ESOGÜ’nün onlar için her zaman sıcak bir yuva olarak kalacağını da hatırlattı. Prof. Dr. M. Bilginer Gülmezoğlu aileleriyle birlikte kutladığı mezunlara mutlu ve başarılı bir yaşam diledi.

Açılış konuşmalarının ardından öncelikle programlarını birinci, ikinci ve üçüncü olarak bitiren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Daha sonra tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Mezunların topluca teknikerlik yemini etmelerinin ardından keplerin havaya atılmasıyla tören sona erdi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.