ESKİŞEHİR’DEKİ ÖĞRETMENELERE PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ GELİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı aldığı bir kararla Eskişehir'in de içinde bulunduğu 12 ilde performans değerlendirmesini uygulamaya koydu.

ESKİŞEHİR’DEKİ ÖĞRETMENELERE PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ GELİYOR
25 Ekim 2017 Çarşamba 16:02

Türk Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu performans değrlendirmesi kabul etmediklerini söyledi. Urfalı, "Eğitimde çuvalklayan MEB sorumlu arama telaşına düşmüştür. Bu nedenle üyelerimiz başta olmak üzere tüm yönetici ve öğretmenlerimizi bu ucube uygulamayı protesto ederek değerlendirme yapmamaya davet ediyoruz."dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da, MEB tarafından 12 ilde performans değerlendirmesi için pilot uygulama yapılacağı söyledi. "Bu kaosun ayak sesidir." diyen Koncuk, MEB'in bu yöntemle yöneticilerin, velilerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin birbirine not vermesiyle öğretmenlerin performansı hesap edilmesini plandıklarını kaydetti. Koncuk, "MEB bunu, şuan pilot uygulama olarak başlatsa da, çıkarılan strateji belgesine dayanan sistem MEB bünyesinde ciddi sıkıntılar yaratacaktır. Bir öğretmenin eğitim öğretimdeki performansını ölçmek için önce bunu ölçebilecek donanıma sahip olmak gerekir. Bu donanım kimde var? Ayrıca öğretmenlerin başarısı ya da başarısızlığı bir tek parametreye bağlı değildir. Başarı çevresel etkenlerle birlikte düşünülmelidir. Burada öğretmenin başarısı, öğrenci başarısı ile ölçülecekse, aile, kültürel çevre öğretmen etkisini doğrudan etkileyen önemdedir. Öğretmen performansı sadece öğretmen bilgisi ya da sadece öğrenci başarısı ile ölçülebilecek bir şey değildir. Bu iddia dahi edilemez. Kaldı ki, adam gibi bir yönetici atama sistemi kurgulayamayan, yurt sathında belli düzeyde bir eğitimi dahi başaramayanlar ne yapmaktadırlar? MEB öğretmenler arasında torpili dahi önlemekten uzak bir anlayışla öğretmenin hangi performansını ölçme iddiasında bulunabilir? Akla zarar! Siz önce öğretmeni ne yaparım da daha huzurlu kılarım, motivasyonlarını artırırım diye düşünün ve önce MEB'in performansı kaygısına düşün. Buradan tüm üyelerimize duyuruyorum, öğretmeni birbirine hasım yapacak bu performans oyununu biz oynamayacağız. Gerekirse eylem kararı alırız."dedi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.