Eskişehir’de 3.436 kontenjan boş kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı, lise yerleştirme sonuçlarına göre Eskişehir’de 3 bin 436 kontenjan boş kaldı.

Eskişehir’de 3.436 kontenjan boş kaldı
01 Ağustos 2018 Çarşamba 15:45

Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, LGS yerleştirme tercih sonuçları hakkında bilgi verdi. Özen’in açıklamalarından satır başları;

Eskişehir’de 8 bin 738 öğrenci başvuru döneminde tercihte bulundu. Bunlardan 4,882 öğrenci sınavla öğrenci alan okullar için başvuruda bulunurken, 8,635’i sınavsız öğrenci alan okullar için tercih yaptı. Tercih yapmayan öğrenci sayısı 1,169. Tercih yaptığı halde yerleşemeyen öğrenci sayısı ise 700 civarında. 

Anadolu liseleri doldu

Eskişehir’de, 3,748 öğrenci Anadolu Liselerine, 2,510 öğrenci Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’ne, 334 öğrenci ise İmam Hatip Liselerine yerleştirildi.  Anadolu Liselerinin yüzde 89’u dolarken, Meslek ve Teknik Anadolu Liseleri ile İmam Hatip Liselerinde kontenjanların büyük kısmı boş kaldı.

3 bin 436 kontenjan boş kaldı

Eskişehir’deki yerleştirme sonuçlarına göre; Anadolu Meslek Liseleri’nde 488, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nde 1.894,  İmam Hatip Liseleri’nde 1.054 olmak üzere toplam 3 bin 436 kontenjan boş kaldı.

İmam Hatip Liseleri dolmadı

Toplam 9.888 öğrenci baz alındığında imam hatip okullarına yerleşen öğrencilerin oranı yüzde 10, mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin oranı yüzde 40, mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin oranı ise yüzde 31 oldu. 

Büyükdere’ki okullara yoğun talep

Eskişehir’de öğrenciler en çok Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Fatih Anadolu Lisesi, Kılıçoğlu Anadolu Lisesi ve Salih Zeki Anadolu Lisesi’ni tercih etti.

Ek yerleştirme nasıl yapılacak?

Tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler 6-13 Ağustos ve 20 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında tekrar nakil ve yeni başvurular için okullara giderek müracaatta bulunabilecekler.  Bu süreç Eylül ayının ilk haftasına kadar devam edecek.

Danışma masaları kuruldu

Tercih yapacak öğrencilere yardımcı olabilmek amacıyla kentteki bütün okullar başta olmak üzere il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde, AVM’lerde tercih ve danışma büroları oluşturuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.