Eskişehir' 'Öğrenciler fişleniyor' iddiası

Eskişehir’de bazı okullarda öğrencilere bir anket aracılığıyla ırkları ve dinleri soruldu.

Eskişehir' 'Öğrenciler fişleniyor' iddiası
08 Ocak 2018 Pazartesi 14:48

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda anket/araştırma adı altında her gün yeni bir fişleme metodu baş gösteriyor.

Bunların son örneği Eskişehir’de yaşandı.

Eskişehir’de birçok devlet okulunda öğrencilerin önüne Mirajans adlı Konya merkezli bir araştırma merkezinin anketleri kondu.

Ne için yapıldığı anlaşılamayan anketlerde öğrencilere sorulan sorulardan bazıları şunlar:

* Cemaat’ten yardım aldın mı?

* Hiç sosyal yardım aldınız mı? Aldıysanız nereden? (Şıklar arasında “Cemaatlerden” seçeneği de var.)

* Kendinizi etnik kültürel olarak nasıl tanımlarsınız?

* En çok izlediğiniz TV kanalı hangisidir? (“Tek seçenek işlenecek” notu düşülen sorunun cevap seçenekleri şunlar: Kanal D, TRT-1, ATV, Star, Fox, Kanal 7, CNN-Türk, NTV, HaberTürk, Beyaz TV, A Haber, Halk TV ve diğer...)

* En çok okuduğunuz gazete hangisidir? (Bu sorunun cevap şıkları arasında da yandaş basının çoğunlukta olması dikkat çekiyor.)

Ankette ayrıca Eskişehir’e CHP’li belediyenin verdiği hizmetlerden memnun olunup olunmadığının irdelenmesi de dikkat çekti.

Yapılan ankete Eğitim Sen Eskişehir Şubesi üyeleri de tepki gösterdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel de sosyal medyadan yapılan anketi eleştirdi. Yüksel, " Bu anket hangi amaçla ve kimler tarafından okullarımıza kadar girdi? Çocuktan al haberi mantığıyla Eskişehir halkını kim, hangi gerekçe ile fişlemek istedi? Bu soruları Milli Eğitim Bakanlığı'na yöneltip cevabını tüm kamuoyu ile paylaşacağım." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.