ESKİŞEHİR EN İYİ ÖĞRENCİ KENTİ SEÇİLDİ

Üniversite kenti olarak bilinen Eskişehir, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın yapmış olduğu araştırmaya göre  2018 yılından sonra bu yılda en iyi öğrenci kenti seçildi.

ESKİŞEHİR EN İYİ ÖĞRENCİ KENTİ SEÇİLDİ
18 Temmuz 2019 Perşembe 13:03

Haber: Gökhan Koçal 

Eskişehir  "Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri"araştırmasında "en iyi öğrenci kenti" seçildi.  Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı 2019 yılında 81 ildeki 123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere 182 üniversitede memnuniyet araştırması yaptı. Bu okullarda öğrenim gören 35 bin 715 öğrenciden alınan görüşlere göre Türkiye’de sadece 26 şehirden öğrenciler memnuniyet hissederken, 56 şehir öğrencilerine memnuniyetsizlik hissini yaşatmakta. Memnuniyetin düşük olduğu 45 şehir ise öğrenci memnuniyeti konusunda bir duyarlılığa sahip olma konusunda, öğrencilerden oldukça tepki görmekte. Bununla birlikte memnuniyet ve memnuniyetsizlik arasında kalan Türkiye’nin 7 şehri öğrenci şehri olabilme potansiyeli olmasına rağmen öğrenci memnuniyetini tam olarak sağlayamamakta.

-ESKİŞEHİR ÜNİVERSİTE BAŞKENTİ 

Türkiye’nin üniversite öğrenci başkentleri Eskişehir, Aydın ve Antalya olurken, bir önceki yıla oranla öğrencilerine memnuniyetsizlik hissini yaşatan illerde bir artış bulunmakta. Afyonkarahisar, Aksaray, Çankırı, Iğdır, Ağrı, Bayburt, Bitlis, Kilis, Muş, Yozgat, Şırnak, Bingöl ve Hakkari ise en yüksek ve ciddi memnuniyetsizliğin yaşandığı şehirler arasında yer almakta.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.