Eskişehir'de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin projelerinin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, okulun spor salonunda açıldı.

Eskişehir'de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı
25 Nisan 2018 Çarşamba 15:39

Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin havacılık alanında önemli işlere imza attığını, yetiştirdiği öğrencilerin sektörde başarı sağladığını kaydetti.

Okulun gün geçtikçe cazibesini artırdığını, öğrencilerin tercih ettiğini ifade eden Keser, "Zamanımızın en geçerli mesleklerini öğreniyorlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İstikbal göklerdedir.' sözünü yerine getiriyorlar." dedi.

Okul Müdürü Sırrı Kabadayı da öğrencilere eğlenirken öğrenebilecekleri bir ortam kurmak amacıyla bu tür bilim fuarlarının  düzenlendiğini söyledi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen bu fuarı okullarında ilk kez düzenlediklerini dile getiren Kabadayı, şunları kaydetti: 

"Bugün burada 18'i bilgisayar ve yazılım, 4'ü fizik, 3'ü uzay ve havacılık, 2'si biyoloji ve 2'si tarih olmak üzere 29 proje sergilenmektedir. Bunların dışında Bursa'da TÜBİTAK bölge proje yarışmalarında derece yapmış çalışma da yer almaktadır. 66 öğrenci ve 21 danışman öğretmenimiz yer aldı. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.