Eğitimin liderleri buluştu

Eğitim Bir-Sen tarafından düzenlene toplantıda ‘eğitimin liderleri’ bir araya geldi. Konuşmalarda 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının önemine dikkat çekildi.

Eğitimin liderleri buluştu
21 Mart 2017 Salı 16:05

Eğitim-Bir-Sen 1’Nolu Şubesi tarafından Öğretmenevi’nde ‘Eğitimin Lideri Buluşuyor’ konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıya AK Parti Milletvekili Harun Karacan’ın yanı sıra Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman ile Odunpazarı ve Tepebaşı bölgelerinde görev yapan eğitimciler katıldı.
Yeni üyelerle daha da güçlenmeliyiz
 Karaman, toplantıda yaptığı konuşmasında, sendika olarak bugüne kadar elde ettikleri kazanımlar hakkında bilgi verdi. Karaman, Ağustos 2017’de yapılacak toplu sözleşmenin önemine vurgu yaparak, Toplu sözleşme masasında daha güçlü durmak için, teşkilatımızın da büyümesi gerekiyor. Demokrasinin önemli ayaklarından biri de sivil toplumdur. Sivil toplum güçlü ise siyasi erk de toplumun menfaatlerini göz ardı edemez. Bu nedenle üye hedefimize ulaşmamız gereklidir. Geldiğimiz noktayla, elde ettiğimiz kazanım ve başarılarla yetinemeyiz. Çünkü daha yapacağımız çok iş, çözmemiz gereken pek çok sorun bulunmaktadır. Onun için gücümüze güç katacak yeni üyelerle daha da güçlenmeliyiz” dedi.
Milletçe demokrasi savaşı veriyoruz
Türkiye’nin milletçe bir demokrasi savaşı verdiğini belirten Karaman, “Türkiye bütün yönleriyle vesayetle hesaplaşıyor. Bir yanda küresel vesayet, bir yanda emperyalistlerin işbirlikçileri ile milletin hak ve özgürlüklerine saldıran bir vesayet” ifadelerini kullandı.
16 Nisan vesayet ile hesaplaşma günü
16 Nisan halk oylamasının vesayet ile hesaplaşma günü olduğunu belirten Karaman “Eğer vesayetle tam anlamıyla hesaplaşırsak bağımsızlığımız da tam anlamıyla sağlanmış olacaktır. Bir noktada önümüze konulan paket, tam bağımsızlık yolunda bize güç verecektir. Son 15 yıllık iktidarın istikrarına bakıp, 15 yıl öncesindeki koalisyon dönemlerinin sıkıntılarını, ızdıraplarını yaşları gereği bilmeyenler var. Bu sıkıntıları tekrar yaşamamak için o dönemi unutmamalı ve unutanlara da hatırlatmalıyız” diye konuştu.
Yorulacağız, yorulurken yoğrulacağız
AK Parti Milletvekili Karacan ise, 16 Nisan’da yapılacak referandumun önemine değinerek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “16 Nisan’daki halk oylaması ile ilgili tartışmaları en iyi takip eden olarak en iyi anlayan kesim sizlersiniz. 17 Nisan’a kadar hep birlikte yorulacağız, yorulurken yoğrulacağız. 16 Nisan’da inşallah ülke olarak emperyalist güçlere karşı daha dik doğrulacağız.”



 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.