EĞİTİM SENDİKALARI MÜFREDATA KARŞI BİR ARADA

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir’deki eğitim sendikalarının temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda eğitim sisteminde yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.

EĞİTİM SENDİKALARI MÜFREDATA KARŞI BİR ARADA
15 Eylül 2017 Cuma 15:16

Toplantıda yeni müfredat ele alınarak, dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. Usluer, 7 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirdikleri eğitim çalıştayı hakkında katılımcılara bilgi vererek, çalıştay ile ilgili hazırlanan raporun kısa bir süre sonra eğitim camiasıyla paylaşılacağını aktardı.

“Müfredat meselesi memleket meselesi olacak kadar ciddi bir hale geldi”

Yeni müfredata ilişkin eleştirilerini dile getiren Usluer, “Müfredat meselesi memleket meselesi olacak kadar ciddi bir hale geldi. Bu konuda etkili muhalefet yapmak için sizlerin, velilerimizin ve hatta öğrencilerimizin de desteği gerek. Nasıl ki tecavüzcüyü aklayan yasayı kadınlar geri çektirdi bu çağ dışı, cinsiyetçi, bilimden uzak ve bu milletin kendini var ettiği değerleri yok sayan bu müfredatı da ancak hep birlikte olursak geri çektirebiliriz. Yavaş yavaş geri adım attıklarını görüyorsunuz. Biz çağdaş, bilimsel ve eşit şartlarda sunulan bir eğitim sistemi için elimizden geleni yapmazsak geleceğimizi kaybedeceğiz. Bu da demek oluyor ki kaybedecek başka bir şeyimiz kalmaz. Kaybedeceğimiz başka bir şeyimiz kalmadıysa var gücümüzle bu müfredatı geri çektirmek zorundayız” dedi.

“Soru sormayın, eleştirmeyin, sadece dinleyin istiyorlar”

Müfredatın öğretmenlere anlatılması için görevlendirilen öğretmenlere söylenen ilk şeyin, “Soru sormayın, eleştirmeyin, sadece dinleyin ve size anlattıklarımızı öğretmenlere anlatın. Size gelen sorulara yanıt vermeyin” olduğunu ifade eden sendika başkanları, sorgulanmaması imkânsız olan bu müfredatın tutulacak hiçbir yerinin olmadığını ifade ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.