Eğitim-Sen’den, AK Parti ziyaretine tepki

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, AK Parti yöneticileri tarafından Vali Sönmez İlkokuluna yapılan ziyaretin birçok açıdan sorunlu olduğunu ve suç teşkil ettiğini söyledi.

Eğitim-Sen’den, AK Parti ziyaretine tepki
18 Eylül 2018 Salı 16:06

Yasaya göre parti yöneticilerin okullarda toplantı ve propaganda yapmasının suç olduğunu belirten Alkan, “Buna olanak tanıyan devlet memurları bakımından: Devlet Memurları Kanunun 7’inci maddesi gereği tarafsızlık ilkesi gereği devlet memurları herhangi bir siyasi parti yararını veya zararını hedef tutan davranışta bulunamazlar. M. 125/D gereği herhangi bir siyasi parti yararına veya zararına faaliyette bulunan kamu görevlisine kademe durdurma kararı verilir ve bu kişinin soruşturma süresince açığa alınması gereklidir” dedi.

Alkan, okul müdürünün Afganistanlı öğrencilerin kayıt sorununu bahane ederek bu ziyareti olağan olarak görmesinin, 1930’lu yılların tek parti uygulamasını çağrıştırdığını vurgulayarak, “Göç İdaresinin kontrolsüz olarak alınan bu çocukların sorununu çözmemesi anlamsızdır. Diğer taraftan başta Odunpazarı ilçe, il ve MEB görevlerini yapmadıkları için mi okul idaresi böyle bir yönteme başvurdu. Son olarak okullarda yaşanan birçok soruna yenileri eklemek, kısır siyasi çekişmelere Eskişehir eğitim ortamını sürüklemek herkese kaybettirir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.