Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan: Eskişehir’deki vaka sayılarını bilmek zorundayız

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, yüzyüze eğitimin temel hedef olması gerektiğini belirtirken, akıllardaki soru işaretlerinin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan: Eskişehir’deki vaka sayılarını bilmek zorundayız
07 Ekim 2020 Çarşamba 12:04

Alkan yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Okulların kısmi olarak yüzyüze eğitime başlama kararının  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmasından sonra temel sorunlar ortada durmaktadır. Martta beri değişen nedir? Yüzyüze eğitime geçmek temel hedef olmalıdır fakat kötü yönetilen pandemi süreci ister istemez velilerde ve öğretmenlerde soru işaretleri doğurmaktadır. Salgın, Türkiye’de toplum ve halk sağlığı için hâlâ bir tehdittir. Sonuçta öğrenci ve öğretmenler toplu ulaşımla okula gidecekler, okul içerisinde etkileşimde bulunup tekrar ailelerinin yanına dönecekler. Tam bu noktada asıl olan konular önümüzde duracaktır.

-Vaka sayılarını Eskişehir ' de açık bir  şekilde bilmek  zorundayız .

-Mart ayında kapatılan okullar hâlâ aynı koşullarda bulunmaktadır. Yardımcı personel yok, para yok bütün yük velilerin sırtında.

-Yüz yüze eğitimde kararın velilere bırakılmasının eğitimde var olan eşitsizliği daha da derinleştirecek.Parası olan kurslara gönderecek ve kamusal eğitim bitme noktasına gelecek.

-Seyreltilmiş sınıflar için çalışma ilimizde şu an için paylaşılmış değil. Öğretmen ihtiyacı nasıl karşılanacak?

-Tablet dağıtmak ile bu sorun çözüldü demek yanlış bir ifadedir. FATİH PROJESİ ne oldu?

-En önemlisi özel eğitim gerektiren öğrenciler konusunda atılacak adımlardır. Bir çoğunda kronik rahatsızlık bulunan bu öğrencilerimize eskisi gibi eğitim verilemez. Özel seanslarla bu iş yapılmalıdır. Tıpkı özel rehabilitasyon merkezlerinde  olduğu gibi.

-Pansiyonlarda yapılan hazırlıklar az öğrenci düşünüldüğünde Eskişehir için yeterli düzeyde. Sayı artışında durumda dezenfektan ve maske dışında fiziki olarak odalarda önlem nasıl alınacak?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.