EĞİTİM SEN SORDU: OKULLARIN AÇILMASINA GERÇEKTEN HAZIR MIYIZ?

21 Eylül’de açılması planlanan okullarla ilgili olarak Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne sorular yönelten Eskişehir Eğitim Sen Şubesi: Gerçekten hazır mıyız?

EĞİTİM SEN SORDU: OKULLARIN AÇILMASINA GERÇEKTEN HAZIR MIYIZ?
08 Eylül 2020 Salı 13:24

Okulların açılmasına sayılı günler kala Eskişehir iL Milli Eğtim Müdrülüğü’ne sorular yönelten Eskişehir Eğitim sen Şube Başkanı Faik Alkan, sorulara cevap alamamalarına rağmen sormaya devam edeceklerini belirtti.  Salgının geldiği aşama, artan vaka ve vefat sayıları eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin kaygısını artırmakta, zihnini meşgul ettğini belirten Alkan şöyle konuştu:  Son olarak üç üniversitemizin 2020-2021 sonbahar döneminde derslerin uzaktan yapılması yönünde kararı durumun ciddiyetini olduğu gibi ortaya koymaktadır.

Eskişehir' de pandemi sürecinde Eğitim Sen Şube olarak kamuoyu ile süreci sürekli olarak paylaştık. Başta Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarına bazen de Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğüne sorularımız oldu. Cevaplar alamadık. Tarihe ve topluma karşı sorumluluğumuz gereği ısrarla cevap alamasak da sormaya devam edeceğiz.

Değerli Basın Emekçileri, biz Eğitim Sen olarak okulların yüz yüze eğitime açılmasını istiyoruz. Fakat bu şartlarda değil. O yüzden bugünkü açıklamamızdaki en son sorumuz en temel sorumuz olacaktır.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

SORUYORUZ:

-Okullar hazır mı? Gerçekten maske ve dezenfektan dağıtmakla hazırlık aşaması bitti mi?

· Yüz yüze eğitim için sınıflar, ortak kullanım alanları fiziksel mesafeye uygun hazırlandı mı?

· Okulların temizlik, dezenfektan, koruyucu malzeme ihtiyacı eksiksiz sağlandı mı?

· Revirler hazır mı? Görevli sağlıkçı olacak mı?

· Öğrencilere, tüm eğitim emekçilerine düzenli ve ücretsiz test yapılacak mı?

-Öğrenci servislerinin denetimi yine kağıt üzerinde mi kalacak?

· Okulların giriş-çıkış kapılarının sayısı artırıldı mı, girişlerde alınması gereken önlemler plânlandı mı?

· Covid-19 tanısı konulan veya temaslı olan arkadaşlarımızın bulunduğu eğitim kurumlarında hangi önlemler alındı?

-İlçelerde çalışan arkadaşlarımızın ulaşımı yine balık istifi mi olacak?

·Velilerden idareci arkadaşlar bize gelen para yok ne yapalım sizden almak zorundayız demektedirler. Anayasal haklarımız ne oldu eğitim almak Eskişehir'de parası olanların hakkı mı?

-Özel okullarda yapılan yüz yüze eğitimler denetleniyor mu?  Aldığımız duyumlar pandemi kurallarına uyulmadığı şeklindedir.

-En önemlisi bakanlık ve il milli eğitim okulların açılmasını gerçekten istiyor mu? Yüz yüze eğitim için bunca zaman neden somut adımlar atılmadı?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.